Holistisch, wat houdt dat in? - Reiki 1-2-3 cursus

Holistisch, wat houdt dat in?

Holistisch komt van het Griekse woord Holos, wat geheel betekent.

Het betekent dat je inziet hoe slim om lichaam is, dat alles met elkaar verbonden is zowel: Spiritueel, Mentaal, Emotioneel als Fysiek.

Als je last hebt van bijvoorbeeld schouderklachten, dan kun je de holistische vraag stellen "welke last draag je op je schouders". Het zoeken naar de werkelijke oorzaak van je klacht, dat noem je holistisch naar de persoon kijken.

Elke gedachte die je over een 'klacht' hebt, zal leiden naar meer gedachten, gevoelens en emoties. Het zorgt voor een verstoring. 

Elke verstoring is in het lichaam terug te vinden. Als 1 element uit balans is, raken automatisch uiteindelijk alle elementen uit balans.

Zie het als een stoel waar je 1 poot onder weg haalt, dan valt de stoel om. Elke poot van de stoel staat voor een element: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek.

Dus als er disbalans is in het lichaam, heeft dat invloed op alles. Je chakra’s raken uit balans, je aura raakt uit balans, je kunt lichamelijke klachten krijgen, je blijft in gedachten door malen, je komt minder goed in je vel te zitten. Het is een vicieuze cirkel. 

Hoe kom je uit die vicieuze cirkel? Door naar het geheel te gaan kijken. Door alle elementen tegen het licht te houden én te helen. 

Je kunt hierbij geholpen worden door Reiki cursussen te volgen. We zijn nooit uitgeleerd, we hebben zo veel karma opgebouwd in alle levens op aarde. Het is onmogelijk om alles te helen in 1 leven. Maar een goed begin maken is altijd mogelijk. Alles wat je in dit leven heelt, hoef jij in de komende levens niet meer mee te dealen én heel je voor de 7 generaties na jou. Kom je een Reiki cursus volgen?

😘 Liefs, Sandra