Leer luisteren naar je intuïtie - Reiki 1-2-3 cursus

Leer luisteren naar je intuïtie

Het brein schreeuwt, de intuïtie fluistert. Als je een vraag stelt voor duidelijkheid of inzicht, dan is de eerste drie seconden jouw intuïtie en daarna begint het brein zich ermee te bemoeien.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het brein is super goed in bezwaren bedenken. Alles wat nieuw of anders is, vind het brein vaak standaard niet leuk. Het is een beschermingsmechanisme.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar hoe zou het zijn als je ervan bewust wordt dat jouw lichaam veel beter in staat is om jou te beschermen dan het brein?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door naar de signalen in je lichaam te luisteren, weet je wat je werkelijk nodig hebt. Heel veel spreekwoorden geven aan dat we meer naar de wijsheid van ons lichaam mogen luisteren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Ik voel vlinders in mijn buik
- Het ligt als een steen op mijn maag
- Wat heb je op je lever?
- Je gal spuwen
- Een dikke huid hebben
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Niet voor niets zijn er zo veel spreekwoorden waarin het lichaam de informatie geeft. En toch hebben we vroeger op school nooit geleerd dat we meer naar ons lichaam mogen luisteren. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sterker nog, we moesten op school steeds meer in ons hoofd gaan leven. Nog meer breinkennis. Nog meer automatiseren. En dat is op zich niet persé fout, alleen als je het uit de context haalt van naar je lichaam luisteren, dan krijg je een maatschappij vol stress en burn out. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je intuïtie ontwikkelen en gaan luisteren naar de signalen van het lichaam, dat helpt om terug in balans te komen. Daar help ik je graag mee. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
😘 Liefs, Sandra