Reiki 3B – Reiki 1-2-3 cursus

Reiki 3B Trainer opleiding

Reiki Trainer worden

Reiki Trainerschap maakt de cirkel rond. Als Reiki trainer mag je Reiki cursussen geven en anderen gaan inwijden in Reiki.

Ik vind het belangrijk dat een Reiki Trainer authentiek en puur is. Dat een Reiki Trainer zelf die persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei heeft doorgemaakt, waar je anderen bij wilt gaan begeleiden. Je kunt een wezenlijk verschil gaan maken in iemands leven!

Voor mij voelt elke inwijding die ik mag geven als een geschenk. Ik wil trainers opleiden die het ook zo voelen, die vanuit hun diepste zijn de verbinding en dankbaarheid voelen.

Je bent niet zomaar een trainer, je bent als Reiki Trainer ook coach, spiritueel leider en ondernemer. Daarom is het belangrijk dat je zelf al ruime ervaring hebt met het geven van Reiki en je jezelf verder (spiritueel) ontwikkeld hebt.

Een volwaardig Reiki Master en Trainer word je niet door het behalen van een certificaat, maar door realisatie. Door ervaring opdoen, leren en groeien.

Als je de opleiding tot Reiki therapeut bij mij hebt afgerond en Reiki 3A hebt behaald, dan kun je direct starten met de Reiki Trainer opleiding. De Reiki therapeut opleiding is de perfecte voorbereiding op het trainerschap. Je hebt ruime ervaring opgedaan in het geven van Reiki, je hebt aan jezelf gewerkt, je hebt geleerd verder te kijken dan de klacht alleen en ook andere technieken in te zetten, waardoor je de kracht van Reiki op vele manieren in kunt zetten.

Als je elders een opleiding / cursussen gevolgd hebt die jouw ervaring aantonen, neem dan contact op voor een intakegesprek. Dan kijken we samen of jij klaar bent voor de opleiding tot Reiki Trainer.

De opleiding tot Reiki Trainer is een individueel traject, zodat we samen kunnen inzoomen op wat jij nodig hebt om een volwaardig en authentiek Reiki Trainer te worden.

Inhoud van de opleiding

De Reiki Trainer opleiding is opgedeeld in 3 fases, passend bij deze transformerende tijd waarin we leven. Deze fases kun je in jouw eigen tempo volgen. 

Fase 1: Reiki Master

Als Reiki Master (3A) heb je ruime ervaring opgedaan in het geven van Reiki en hebt je jezelf spiritueel ontwikkeld. 

Als Reiki Master kijk je anders naar de Reiki 1 en 2 cursus, dan toen je zelf deze cursus volgde. Vandaar dat je stage loopt bij zowel een Reiki 1 als 2 cursus.

Tijdens jouw Reiki 1 stage begeleid je de zelfbehandeling (terwijl de Reiki Master de inwijdingen geeft).
Voor jouw Reiki 2 stage schrijf je een meditatie en die doe je samen met de Reiki 2 groep.
Tijdens beide stage dagen ga je onderzoeken wat voor trainer jij wilt zijn. Je let op de structuur en de groepsdynamiek. 

Aanbevolen literatuur:
De Kern van Reiki – Diane Stein
Groeien met Reiki - Annemieke van Ling

Fase 2: Reiki Trainer inwijding

Tijdens deze dag ontvang je de 3B inwijding, waardoor het voor jou mogelijk wordt anderen in te wijden.
Je leert deze dag hoe je de inwijdingen van Reiki 1 t/m Reiki 3a geeft. Als studenten oefen je op elkaar de Reiki 1 inwijding. Deze dag vindt plaats in Zevenaar en wordt gegeven door Sandra van Lenthe.

Fase 3: Onderzoek Reiki Trainer

We besteden een dagdeel aan wat voor trainer jij wilt zijn en hoe jouw weg naar trainerschap eruit ziet. Dit gesprek heb je met Sandra Van Lenthe, de oprichtster van het opleidingscentrum.

De volgende vragen centraal staan:

Wat wil je overdragen?
Wat vind jij belangrijk?
Wat wil je zeker meegeven aan jouw cursisten?

We onderzoeken waar jouw blinde vlekken zitten, knelpunten en onzekerheden om trainer te worden.

We vertellen je welke onderdelen vast zijn in de Reiki trainingen en waar ruimte zit voor jouw eigen inbreng. Je krijgt toegang tot onze cursusboeken en mag die als leidraad gebruiken om jouw eigen unieke Reiki Training te maken. 

Deze onderzoek en groei sessie is live op kantoor in Zevenaar of via Skype. 

Inhoud samengevat:

  • Stage Reiki 1 - je verzorgt de zelfbehandeling
  • Stage Reiki 2 - je verzorgt de meditatie
  • Dagdeel onderzoek en begeleiding naar Reiki Trainer
  • Toegang tot de Reiki cursusboeken
  • Je leert cursussen geven en organiseren
  • Reiki 3B inwijding
  • Je ontvangt het trainer symbool
  • Je leert initiaties correct uitvoeren

Optioneel: Als je behoefte hebt aan aanvullende individuele begeleiding in jouw groei naar Reiki Trainer, dan kan dit via live of Skype consulten. Ook is het mogelijk dat ik bij jouw eerste Reiki cursus ter ondersteuning aanwezig ben. Deze opties zijn niet inbegrepen in de opleiding.

Toelatingscriteria

Alleen als je Reiki 1 t/m 3A behaald hebt + ruime ervaring in spiritueel werk hebt, bijvoorbeeld doordat je de Reiki Therapeut Opleiding gevolgd hebt, kun je aanmelden voor het Reiki 3B Trainer traject.

Data, investering en certificering

Zoals je wellicht gehoord hebt in podcast #030 "Ik ga stoppen met mijn bedrijf in de huidige vorm", is dit ook de laatste mogelijkheid om de Reiki Trainer opleiding te volgen. Ik heb nog 2 laatste mogelijkheden. Je kiest nu jouw stage data voor Reiki 1 en 2. De Reiki 3B inwijdingsdag zal in november/ december worden ingepland (datum in overleg met de deelnemers).

Stage Reiki 1 op maandag 10 oktober & Reiki 2 op maandag 12 december.

Stage Reiki 1 op donderdag 20 oktober & Reiki 2 op donderdag 22 december.

Jouw investering in deze opleiding bedraagt EUR 795,-. 

Deze opleiding is vrij gesteld van BTW.

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar sandra@succesvolinbalans.nl. Ik beantwoord je vraag zo spoedig mogelijk! 

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op zowel de opleiding Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.
Ook zijn we geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).

De Reiki 3 inwijding is de mastergraad wijding op zielsniveau. 

Je intuïtie wordt nóg sterker, het is een transformatie proces op spiritueel niveau. 

Met de Reiki 3 master inwijding krijgt jouw Reiki energie krijgt de Master kracht en wordt 16x sterker.

Je kan de heling op alle niveaus (tegelijkertijd) inzetten; fysiek, energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel en dat maakt je een heel mens. Daardoor zul je vanuit een hoger bewustzijn kunnen leven. Je integreert alle niveaus met elkaar.

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Reiki Trainerschap maakt de cirkel rond, als Reiki trainer mag jij anderen gaan inwijden in Reiki.

Je bent als Reiki Trainer ook coach, spiritueel leider en ondernemer. 

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een authentiek Reiki Trainer te worden.

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op zowel de opleiding Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl