Reiki 3B – Reiki 1-2-3 cursus

Reiki 3B Trainer opleiding

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Reiki Trainer worden

Reiki Trainerschap maakt de cirkel rond. Als Reiki trainer mag je Reiki cursussen geven en anderen gaan inwijden in Reiki.

Ik vind het belangrijk dat een Reiki Trainer authentiek en puur is. Dat een Reiki Trainer zelf die persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei heeft doorgemaakt, waar je anderen bij wilt gaan begeleiden. Je kunt een wezenlijk verschil gaan maken in iemands leven!

Voor mij voelt elke inwijding die ik mag geven als een geschenk. Ik wil trainers opleiden die het ook zo voelen, die vanuit hun diepste zijn de verbinding en dankbaarheid voelen.

Je bent niet zomaar een trainer, je bent als Reiki Trainer ook coach, spiritueel leider en ondernemer. Daarom is het belangrijk dat je zelf al ruime ervaring hebt met het geven van Reiki en je jezelf verder (spiritueel) ontwikkeld hebt.

Een volwaardig Reiki Master en Trainer word je niet door het behalen van een certificaat, maar door realisatie. Door ervaring opdoen, leren en groeien.

Als je de opleiding tot Reiki therapeut bij mij hebt afgerond en Reiki 3A hebt behaald, dan kun je direct starten met de Reiki Trainer opleiding. De Reiki therapeut opleiding is de perfecte voorbereiding op het trainerschap. Je hebt ruime ervaring opgedaan in het geven van Reiki, je hebt aan jezelf gewerkt, je hebt geleerd verder te kijken dan de klacht alleen en ook andere technieken in te zetten, waardoor je de kracht van Reiki op vele manieren in kunt zetten.

Als je elders een opleiding / cursussen gevolgd hebt die jouw ervaring aantonen, neem dan contact op voor een intakegesprek. Dan kijken we samen of jij klaar bent voor de opleiding tot Reiki Trainer.

De opleiding tot Reiki Trainer is een individueel traject, zodat we samen kunnen inzoomen op wat jij nodig hebt om een volwaardig en authentiek Reiki Trainer te worden.

De Reiki 3 inwijding is de mastergraad wijding op zielsniveau. 

Je intuïtie wordt nóg sterker, het is een transformatie proces op spiritueel niveau. 

Met de Reiki 3 master inwijding krijgt jouw Reiki energie krijgt de Master kracht en wordt 16x sterker.

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

De opleiding

De opleiding is opgedeeld in 5 modules. Deze modules kun je in jouw eigen tempo volgen. Deze opleiding duurt 6 tot 12 maanden, afhankelijk van het tempo waarin jij de opleiding wilt volgen en wat het beste bij jou past.

Module 1: Reiki Master

Als Reiki Master heb je ruime ervaring opgedaan in het geven van Reiki en hebt je jezelf spiritueel ontwikkeld.

In deze module ga je onderzoeken waar jouw blinde vlekken zitten, waar je blokkades zitten en onderzoek je jouw schaduwkanten. Dit doe je door 2 cliënten te behandelen en hier een reflectieverslag van te schrijven.

Verplichte literatuur: De Kern van Reiki – Diane Stein, Ki werkboek - Hans Peter Roel en Groeien met Reiki - Annemieke van Ling.

Module 2: Reiki Trainer

In deze module ga je aan de slag met de vraag “wat voor cursusleider wil ik zijn?”

Wat wil je overdragen?
Wat vind jij belangrijk?
Wat wil je zeker meegeven aan jouw cursisten?

We hebben een afspraak live of per Skype waarin we samen doornemen wat vast is in de Reiki training en waar ruimte zit voor eigen inbreng.

Je krijgt toegang tot mijn cursusboeken en mag dit als leidraad gebruiken. Je gaat in deze module jouw eigen sfeer aanbrengen in de Reiki 1 en 2 trainingen. Je gaat onderzoeken wat jij aan wilt vullen, dan wel weg wilt laten. Zo ontstaat jouw eigen unieke Reiki training en heb je jouw plan van aanpak klaar liggen.

Als jouw plan van aanpak klaar is spreken we jouw training door, dit kan zowel live als via Skype en zetten samen de puntjes op de i.

Module 3: Coach en ondernemer

Als Reiki trainer ben je ook coach, spiritueel leider en ondernemer. In deze module leer je een aantal basis coach vaardigheden om als trainer ook coachend op te kunnen treden. Je leert hoe je op de juiste manier de leiding neemt in een groep én leer je met welke aspecten je rekening moet houden bij het starten van een eigen onderneming.

Deze module bestaat uit video lessen, die je vanuit huis kunt volgen.

Verplichte literatuur: Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer.

Module 4: Inwijden

Tijdens de inwijdingsdag ontvang je de 3B inwijding, waardoor het voor jou mogelijk wordt anderen in te wijden. Ik leer je deze dag ook hoe je de inwijdingen van Reiki 1 t/m Reiki 3a geeft. Je mag op mij oefenen en indien mogelijk nodig ik mede Reiki trainers in opleiding uit om op elkaar te oefenen. Deze dag vindt plaats in mijn praktijk in Zevenaar.

Module 5: Stage

Je nodigt twee personen uit voor een Reiki 1 cursus in mijn praktijk. Jij geeft de cursus en ik ben er ter ondersteuning. Ik verzorg die dag de lunch. De opbrengsten van de cursus zijn voor jou.  Aan het eind van deze dag ben je een volwaardig Reiki Trainer en ontvang jij je Reiki 3B certificaat.

De complete studiegids kun je hier openen en printen / downloaden.

Je kan de heling op alle niveaus (tegelijkertijd) inzetten; fysiek, energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel en dat maakt je een heel mens. Daardoor zul je vanuit een hoger bewustzijn kunnen leven. Je integreert alle niveaus met elkaar.

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Data, investering en certificering

Omdat deze opleiding een individueel traject is, stemmen we de data samen af. Je kunt deze opleiding in 6 tot 12 maanden afronden.

Jouw investering in deze opleiding bedraagt EUR 1200,-. Het is mogelijk om in 6 termijnen van 210 Euro te betalen. Een deel van deze investering verdien je terug tijdens je stage.

Deze opleiding is vrij gesteld van BTW.

De belastingdienst betaalt mee!

Wist je dat de belastingdienst in veel gevallen mee betaalt aan jouw opleiding bij Succesvol in Balans? Je leest er hier meer over. Let op, de regeling komt waarschijnlijk in 2019 te vervallen, dus profiteer nu nog!

Reiki Cirkel

Het Reiki 3B certificaat dat je bij mij haalt is van de Reiki Cirkel, wat inhoud dat jij ook direct aan kunt sluiten bij de Reiki Cirkel als Reiki Master en Trainer. Je kunt dan ook de officiële certificaten gaan uitreiken tijdens jouw cursussen. 

Reiki Trainerschap maakt de cirkel rond, als Reiki trainer mag jij anderen gaan inwijden in Reiki.

Je bent als Reiki Trainer ook coach, spiritueel leider en ondernemer. 

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een authentiek Reiki Trainer te worden.

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar sandra@succesvolinbalans.nl. Ik beantwoord je vraag zo spoedig mogelijk! 

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 ​bij Sandra gevolgd hebben:
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op zowel de opleiding Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Op zowel de opleiding Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten en de Vereniging Reiki Cirkel.
Ook ben ik geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl