Zo kun je jouw energie bewaken - Reiki 1-2-3 cursus

Zo kun je jouw energie bewaken

Heb je vaak het gevoel dat je in de loop van de dag leeg loopt?

Als iemand anders boos of verdrietig is, kun jij dan vrolijk en met een lach op je gezicht verder of heeft dat invloed op jouw stemming?

Het beschermen van je energie ie het allerbelangrijkste om lekker in je vel te zitten, energiek te blijven en gelukkig te zijn.

Als het je niet lukt om je energie te beschermen, dan heb je het gevoel leeg te lopen, raak je overprikkeld, heb je gedachten en gevoelens die niet van jou zijn en dan kan leiden tot depressieve gevoelens, overbelasting en stress.

De kans is groot dat je helemaal niet meer wat wat nu van jou is en wat van een ander. Hoe gevoeliger je bent, hoe belangrijker het is om te leren je energieveld te beschermen.

Alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen, mensen, dieren, bomen… dat noem je de aura. Het is een soort van ei als energieveld om jou heen. Zit je veel in je hoofd, dan is jouw aura bij je hoofd veel breder en bij je enkels veel smaller. Dan is het geen goed verdeeld energieveld. 

Hoe zorg je voor een mooi verdeelde aura? Door te aarden en door te leren naar je buik te ademen. Je kunt zelf je aura groter en kleiner maken, dat leren wij tijdens een Reiki 1 cursus

Want het grootste probleem is vaak dat onze aura alle kanten op gaat en we aan alle kanten energetische deurtjes open hebben staan. Zodat gedachten, gevoelens en emoties van anderen zo jouw aura binnen kunnen komen. 

Dat wil je niet. Je wilt een stabiel en stevig, ei vorming aura om je heen met zuiver licht. 

Daarvoor moet je gaan aarden. Je verbinden met Moeder Aarde. Vrijwel alle gevoelige mensen doen dit niet van nature, maar mogen dit gaan leren. Ik heb dit ook echt moeten leren. Stel je voor dat er wortels onder je voeten de grond in groeien, net als de wortels van een boom. Laat die wortels ook echt de diepte in groeien, want een boom staat ook niet stevig als deze alleen aan de oppervlakte wortelt. Zonder aarding is het geen wonder dat je vaak in je hoofd zit of vaak even afwezig bent, dat de wereld je overspoelt en overprikkelt. 

Om te aarden is het ook goed om je ademhaling naar beneden te brengen, om bewust onder in je buik te gaan ademen. Leg je handen op je onderbuik om te voelen hoe je buik opbolt tijdens de inademing en weer zakt op de uitademing. Als je wilt channelen of je intuïtie wilt gebruiken, dan werkt dat het beste als jouw ademhaling in je ki-punt onder in je buik zit.

Het onder in je buik ademen noem je ook wel centreren. Aarden lukt veel makkelijker als je centreerd bent. 

Zonder aarding en zonder centreren, kun je jouw energieveld niet optimaal beschermen. Dus als je dit nog niet onder de knie hebt, ga hier dan mee oefenen. Ik heb een aantal meditaties opgenomen om je daarbij te helpen, dus scroll even helemaal terug naar podcast 1 en 4 voor meditaties die je helpen bij ontspannen, aarding en bescherming van je energieveld. 

Als dat gelukt is, je bent geaard, je ademhaling zit onder in je buik, dan kun je nu jouw lichtkracht stevig neer gaan zetten. Je ademt dan weer in door je neus naar onder in je buik. En als je nu uitademt door je mond, dan doe je alsof je een troetelbeertje bent en straal jouw licht vanuit je buik om je heen. Voor achter opzij, helemaal rondom, straal jouw licht.

Als je dat drie keer doet, dan heb je een stevig energieveld om je heen. Door jouw lichtkracht te stralen zijn andere mensen graag bij je. Het verhoogt jouw trilling en maakt je fijn gezelschap. 

Hoe hoger jouw trilling, hoe liever mensen bij je zijn. Juist dan is het ook weer heel belangrijk om je energieveld goed in stand te houden, om te voorkomen dat mensen je weer leeg trekken.

Je wilt beslist niet werken met energetisch muren.  Dat zorgt dat je de verbinding met je omgeving mist. Dan hoeft er maar 1 persoon een steen weg te halen en jouw veld wordt alsnog weer vervuild. Eén open deurtje en je aura zit weer vol vervuiling.

Dus werk niet met muren. Werk puur met lichtkracht. Jouw lichtveld stevig neerzetten. Hoe meer jij je licht laat stralen, hoe meer de wereld verlicht wordt. 

Liefs, Sandra