Ontdek jouw spirituele gave - Reiki 1-2-3 cursus

Ontdek jouw spirituele gave

Iedereen heeft een eigen unieke spirituele gave. 

Er zijn mensen die intuïtief kunnen schrijven of intuïtief kunnen tekenen. Die hun ogen kunnen sluiten, hun lichaam beschikbaar stellen voor de boodschap en zo op papier een tekening of tekst met boodschap laten zien. 

Er zijn mensen die super goed met overledenen kunnen praten en als medium zijn gaan werken.  

Er zijn mensen die heel goed met dieren kunnen communiceren. Paarden fluisteraars, honden fluisteraars, katten fluisteraars. Maar ook mensen die heel goed al met baby’s kunnen communiceren. De baby fluisteraars. 

Er zijn mensen die met hun helende krachten, voornamelijk de aarde helen. Die de leylijnen over de aarde herstellen. Als mens hebben wij meridianen en zo heeft de aarde ook meridianen, die we leylijnen noemen. Leylijnen zijn dus energiebanen die energie rond de aarde transporteren. Daar waar de leylijnen samen komen zijn ze (extra) krachtig, deze plekken worden krachtplaatsen genoemd. Vroeger was men heel bekend met deze krachtplaatsen. Daarom zie je ook vaak op die krachtplaatsen een kerk of andere vorm van energie staan. Stonehenge in Engeland, de Hunnebedden in Drenthe en de Piramides van Gizeh in Egypte, zijn hier voorbeelden van. 

De mens heeft die energielijnen verstoord. Er zit veel negatieve energie in veel lijnen opgeslagen en er zijn mensen die het als kwaliteit hebben om mee te helpen in het herstellen van deze energielijnen. Het is ook heel belangrijk dat die lijnen hersteld worden, voor de bewustzijn vergroting op aarde. Zodat de lijnen weer optimaal licht en liefde kunnen laten stromen.

 Er zijn mensen die van nature heel veel weten van planten. Die ook heel erg geïnteresseerd zijn in de kracht van de natuur. Die het liefst eigen medicatie uit de natuur halen. Ze weten van nature wat wel en niet goed voelt. Hele grote kans dat ze in vorige leven als medicijnman of vrouw gewerkt hebben. Dat ze in veel meer levens kruidendrankjes gemaakt hebben.

Dat waar je goed in bent, wat je gemakkelijk af gaat en je plezier in hebt, dat zijn jouw kwaliteiten om op te focussen. 

Ik geloof oprecht dat het belangrijk is dat we niet allemaal dezelfde kwaliteiten hebben. Net zo goed als dat je er niets aan hebt als de hele wereld juf of meester wil zijn op een basisschool, of dat de hele wereld kapster wil zijn. Door allemaal een ander beroep te kiezen kunnen we een samenleving creëren waarin alles gedaan wordt.

Zo heb je ook in het spirituele werk diversiteit nodig. Door ieder zijn eigen unieke gaven toe te bedelen, kun je samen een mooie wereld maken. Dus je hoeft niet alles te kunnen of alles te weten. Ontdek wat je makkelijk af gaat en waar je plezier in hebt. Je bent een lichtwerker als je in jouw unieke gave ontwikkelt en anderen hiermee helpt. Je hoeft echt niet alles te kunnen. 

En soms ontwikkel je nieuwe gaven. Net zo goed als je kunt omscholen in beroepen, kun je ook nieuwe spirituele gaven ontwikkelen. 

Als je nog aan het begin van jouw spirituele reis staat, dan heb je zeer waarschijnlijk nog niet gelijk helder wat jouw spirituele kwaliteiten zijn. Door spiritueel te groeien, door opleidingen te volgen en door te gaan doen, ga je ontdekken wat je ligt en wat je leuk vindt.

Als je al wel wat langer op het spirituele pad loopt, ga dan eens na wat je gemakkelijk af gaat en waar je plezier in hebt. Het heeft mij ook een aantal jaren gekost om te ontdekken wat mijn pad is, wat mijn kwaliteiten zijn. En niets is statisch. Dus wie weet wat ik nog allemaal mag leren en ontwikkelen!

Liefs, Sandra