Betekenis van Reiki - Reiki 1-2-3 cursus

Betekenis van Reiki

Ik vertel je graag meer over de betekenis en oorsprong van Reiki. Reiki is Japans en bestaat eigelijk uit twee woorden Rei en Ki. Rei staat voor geest of ziel. Ki staat voor levensenergie. 

Ons ki-punt is de basis van ons lichaam en ligt onder in de buik, zo’n drie vingers onder je navel en een paar centimeter naar binnen. Daar ligt het ki-punt als een zonnetje in jouw buik. 

Ki-energie is levensenergie die ook in andere talen wordt vertaald als Chi of Qi of prana. Ki-energie wordt in veel Oosterse (vecht)sporten als de basis gezien om krachtig te zijn. Ook wordt Ki kracht ingezet om te genezen in Oosterse geneeswijzen.

Bij Reiki gebruik je de universele levensenergie om die via je handen te laten stromen en zo bij jezelf of de ander het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren.

Het Usui Reiki-systeem is herontdekt door Dr. Mikao Usui.
Dr. Mikao Usui is geboren in 1865 en vanaf circa 1921 heeft hij zich helemaal toegelegd op Reiki en het doorgeven van deze natuurlijke geneeswijze. 

Vandaag de dag zijn er vele Reiki Masters over de hele wereld die zijn gedachtengoed doorgeven, zodat iedereen gebruik kan maken van deze energie. Het is niet de Reiki energie die geneest, Reiki activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor genezing mogelijk wordt. 

Iedereen heeft van nature toegang tot deze energie. Een Reiki inwijding maakt die energie krachtiger én leert je hoe je ermee kunt werken, het geeft je handvatten. 

Tijdens een Reiki 1 cursus leer ik je heel graag meer hierover! 

Liefs, Sandra