Kun je Reiki online leren? – Reiki 1-2-3 cursus
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Kun je Reiki online leren?

Regelmatig krijg ik de vraag of het mogelijk is Reiki te leren via een online cursus. Mijn antwoord is heel kort en duidelijk: Nee, ik raad het je niet aan!

Het bestaat echter wel, ik weet dat er Reiki Trainers zijn die Reiki 1, 2 en/of 3 in een online cursussen aanbieden. Zij geven je op afstand de inwijding en via een cursusboekje kun je dan zelf aan de slag gaan. Het is ook mogelijk iemand op afstand in te wijden, maar ik doe het niet en ik zal je vertellen waarom.

Het grootste probleem waar je dan tegen aan loopt, is dat je totaal geen oefening en vertrouwen krijgt. Ik weet hoe ontzettend belangrijk het is om samen dat vertrouwen op te bouwen. 

Wat nu als je een inwijding op afstand ontvangen en je voelt niks... Heb jij dan het vertrouwen dat er iets veranderd is?
Terwijl, als je live bij mij bent dan WEET je dat ik iets gedaan heb. Je hebt mijn handen gevoeld, ook al heb je van de inwijding zelf verder niet zo veel gemerkt. Vervolgens praten we samen over dat wat je wel en niet gevoeld hebt. Ik leg je dingen uit.

Vervolgens gaan we die dag ook op elkaar oefenen, zodat je vol vertrouwen naar huis kunt gaan. Je oefent met gelijkgestemden, die net zo onzeker zijn als jij, voor wie het net zo nieuw is.

Als je alleen thuis bent, dan heb je die gelijkgestemde niet om mee te oefenen. Krijg je dan wel vertrouwen in jezelf? Ik denk dat het heel erg lastig wordt.

Dit is precies de reden waarom ik online Reiki cursussen afraad, je mist de oefenen en het vertrouwen. Wat daarna gebeurt is of dat iemand er niets meer mee doet en zich af keert van Reiki, of later alsnog ergens een live cursus gaat volgen. Kom dan liever gelijk naar een live cursus!

Nadat je live een Reiki 1, 2 en/of 3 (Usui) cursus hebt gevolgd, kun je vervolgens wel jouw energie uitbreiden met afstandsinwijdingen zoals Kundalini Reiki, Purple Reiki, Gold Reiki en meer. Omdat je inmiddels bekend bent met energiewerk, kun je deze extra energiestromen WEL online volgen. HIER lees je er meer over.