Inwijden, hoe gaat dat? - Reiki 1-2-3 cursus
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Inwijden, hoe gaat dat?

Tijdens elke Reiki cursus ontvang je een inwijding. Wat is dat nu precies, zul je wellicht je afvragen.

Een inwijding kun je zien als een ceremonie. De ervaring leert, dat iedereen dit altijd een heel prettige ervaring vind. De één voelt van alles gebeuren, de ander ziet heel veel kleuren, weer een ander voelt niet veel bijzonders, maar vindt het wel heel ontspannend. Alles is goed! Het hangt vaak af van hoe gevoelig je bent en in hoeverre je al eerder met persoonlijke en spirituele groei bent bezig geweest. Iedereen vindt een inwijding altijd fijn, dat vind ik het belangrijkste!

Ik geef inwijdingen alleen 1-op-1. We spreken een dag en tijd af, waarop ik energetisch bij jou kom om de inwijding te geven.  

Zorg dat je voor de afgesproken tijd alvast een kwartiertje een meditatie hebt gedaan, of in elk geval tot rust bent gekomen om ontspannen de inwijding te kunnen ontvangen. Zet op de afgesproken tijd een wekkertje aan op 15 minuten, zodat je volledig kunt ontspannen en je vanzelf een teken krijgt als de inwijding klaar is.

Zorg dat je op een stoel zit en leg je jouw handen open op je schoot en sluit je ogen. Ik ga (energetisch) achter je staan en leg mijn handen op jouw schouders en daarna op jouw hoofd. Ik open jouw kanaal met mijn intentie en de symbolen die ik visualiseer, jij voelt alleen mijn handen op jouw hoofd en sommigen voelen dat er "iets" aan hun hoofd veranderd door een prikkeling, warmte of energie. 

Daarna ga ik voor je staan en pak jouw handen op. Bij Reiki 1 teken ik een symbool boven jouw handen, bij Reiki 2 zet ik de symbolen in jouw handen door ze met mijn vinger te tekenen. Vervolgens vouw ik jouw handen tegen elkaar, ik til ze omhoog en daarna blaas ik drie keer (over jouw kruin, jouw hart en jouw buik) Zo blaas ik de energie door jou heen. 

Vervolgens mag je lekker met je ogen dicht blijven zitten en voel ik wat jij verder nog nodig hebt. Gemiddeld heb ik 7 minuten voor een inwijding nodig, maar als ik een blokkade tegen kom die jouw energie zal blokkeren, dan haal ik die voor je weg. Een inwijding duurt maximaal 15 minuten, dus vandaar dat jouw wekkertje op 15 minuten staat. Het kan dus zijn dat je al eerder voelt dat de energie af neemt. Als jouw wekkertje gaat denk je waarschijnlijk "Nu al! Ik had nog veel langer willen blijven zitten!" 

Na de inwijding raad ik je aan om direct jezelf een zelfbehandeling te geven, of in elk geval niet gelijk weer de drukte van de dag in te gaan. Geef jezelf de kans om de inwijding rustig door te laten werken. Drink ook die dag voldoende water of kruidenthee. Dit zal helpen in het afvoeren van afvalstoffen. Reiki is namelijk ook echt een proces van groei!