Inwijden, hoe gaat dat? – Reiki 1-2-3 cursus
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Inwijden, hoe gaat dat?

Tijdens elke Reiki cursus ontvang je een inwijding. Wat is dat nu precies, zul je wellicht je afvragen.

Een inwijding kun je zien als een ceremonie. De ervaring leert, dat iedereen dit altijd een heel prettige ervaring vind. De één voelt van alles gebeuren, de ander ziet heel veel kleuren, weer een ander voelt niet veel bijzonders, maar vindt het wel heel ontspannend. Alles is goed! Het hangt vaak af van hoe gevoelig je bent en in hoeverre je al eerder met persoonlijke en spirituele groei bent bezig geweest. Iedereen vindt een inwijding altijd fijn, dat vind ik het belangrijkste!

Ik geef inwijdingen alleen 1-op-1 in een aparte ruimte. De groep overige deelnemers wacht in de trainingsruimte ernaast. 

Als je aan de beurt ben voor jouw Reiki inwijding, dan haal ik je op en dan groeten we elkaar eerst op Oosterse wijze met gevouwen handen en een buiging, uit eer naar de Japanse traditie van de grondlegger van Reiki. 

Daar ga je op een stoel zitten, leg je jouw handen open op je schoot en sluit je jouw ogen. Ik ga achter je staan en leg enig moment mijn handen op jouw schouders en daarna op jouw hoofd. Ik open jouw kanaal met mijn intentie en de symbolen die ik visualiseer, jij voelt alleen mijn handen op jouw hoofd en sommigen voelen dat er "iets" aan hun hoofd veranderd door een prikkeling, warmte of energie. 

Daarna ga ik voor je staan en pak jouw handen op. Bij Reiki 1 teken ik een symbool boven jouw handen, bij Reiki 2 zet ik de symbolen in jouw handen door ze met mijn vinger te tekenen. Vervolgens vouw ik jouw handen tegen elkaar, ik til ze omhoog en daarna blaas ik drie keer (over jouw kruin, jouw hart en jouw buik) Zo blaas ik de energie door jou heen. 

Vervolgens mag je lekker met je ogen dicht blijven zitten en voel ik wat jij verder nog nodig hebt. Ik doe dit in jouw aura en raak jou daarbij niet meer aan. Zodra de ceremonie klaar is, zal ik je zeggen dat je jouw ogen mag openen en denk jij waarschijnlijk "Nu al! Ik had nog veel langer willen blijven zitten!" 

De duur van een inwijding kan per Reiki Trainer erg verschillen. In vind het belangrijk iemand individuele aandacht te geven en daarna nog even na te praten over de bevindingen. Mijn inwijdingen duren 10-15 minuten per persoon inclusief de nabespreking.