Alles wat je moet weten over de EFT kloptechniek - Reiki 1-2-3 cursus

Alles wat je moet weten over de EFT kloptechniek

In een wereld vol stress met gedachten, gevoelens en emoties die je niet dienen, kan het vinden van innerlijke rust en balans een hele uitdaging zijn. Gelukkig is er een eenvoudige,  krachtige techniek die je kan helpen om blokkades te doorbreken en alles los te laten wat je niet meer dient: Emotional Freedom Techniques (Emotie Vrijheid Techniek), of kortweg de EFT kloptechniek.

1. Wat is EFT?

EFT, oftewel Emotional Freedom Techniques, is een kloptechniek. Je klopt zachtjes op specifieke acupunctuurpunten in het lichaam. Tegelijkertijd concentreer je op een specifiek probleem of een negatieve emotie. Deze combinatie helpt je om de emotionele blokkade op te heffen en de  balans te herstellen.

Doordat EFT zo eenvoudig is, kan iedereen het leren! 

2. EFT Kloptechniek: Het kernprincipe

De kloptechniek, ook wel bekend als 'tapping', is de basis van EFT. Het principe is eenvoudig: door zachtjes te kloppen op specifieke punten op het lichaam, stimuleer je de energiestroom en help je om eventuele verstoringen en blokkades in het energiesysteem op te heffen.

Tijdens het kloppen focus je op het probleem dat je wilt aanpakken, zoals een negatieve emotie, angst of fysieke pijn. Door jezelf toe te staan om deze gevoelens volledig te ervaren terwijl je klopt, kun je de emotionele lading geleidelijk verminderen en innerlijke rust herstellen.

De kloptechniek is heel eenvoudig te leren en kan op elk moment worden toegepast. Of je nu thuis bent, op je werk of onderweg, je kunt altijd beginnen met kloppen. In de video onderaan deze pagina leer ik je precies hoe je dit doet.

3. EFT Kloptechniek in detail

De EFT kloptechniek bestaat uit een aantal stappen. Het begint met het helder krijgen van het probleem dat je wilt aanpakken. Je maakt een passende affirmatie of krachtige zin te maken die je tijdens het kloppen herhaalt. 

Vervolgens klop je zachtjes op specifieke EFT punten op het lichaam, terwijl je die zin/ affirmatie blijf herhalen. Er zijn kloppunten op je handen, hoofd, gezicht, borst en onder je armen, zoals ik in de video onderaan laat zien. 

Door de EFT kloptechniek regelmatig te oefenen, kun je emotionele blokkades opheffen en innerlijke rust herstellen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en jezelf de tijd te gunnen om het proces te laten werken.

Door de EFT kloptechniek, kun je effectief stress verminderen en de innerlijke balans herstellen.

4. Stressverlichting met EFT

Een veel voorkomende toepassingen van EFT is stressverlichting. In deze wereld waar stress en burn-out heel veel voor komt, kan EFT een waardevol hulpmiddel zijn om innerlijke rust te vinden te midden van de chaos.

Door regelmatig EFT toe te passen, kun je lekkerder in je vel komen te zitten en dit maakt het leven leuker en makkelijker. 

5. Loslaten met EFT

Een van de meest krachtige aspecten van EFT is het vermogen om negatieve emoties en belemmerende overtuigingen los te laten. Door je te richten op het probleem dat je wilt oplossen terwijl je tapt, kun je de emotionele lading  verminderen en ruimte creëren voor positieve verandering.

Of je nu worstelt met angst, verdriet, boosheid of schaamte, EFT kan een effectieve manier zijn om los te laten. Het is een van mijn favoriete technieken. Door jezelf toe te staan om deze gevoelens volledig te ervaren terwijl je klopt, kun je ze vervolgens loslaten en ruimte creëren voor positieve verandering.

6. EFT Kloptechniek voor specifieke problemen

Naast minder stress en loslaten, kan EFT ook effectief zijn bij het aanpakken van specifieke problemen zoals een angst, fobie, gebrek aan zelfvertrouwen en traumaverwerking. Door je te richten op het specifieke probleem dat je wilt aanpakken terwijl je klopt, kun je de emotionele lading verminderen en daardoor positieve verandering teweegbrengen.

7. EFT in je dagelijks leven

EFT is alleen al heerlijk om je dag mee te starten, puur door een rondje te kloppen. Het zorgt er namelijk voor dat de energie gaat stromen.

Verder kan het je helpen om los te laten wat je niet meer dient, zodat je meer balans gaat ervaren. Of je nu thuis bent, op je werk of onderweg, je kunt altijd even een rondje kloppen en de rust gelijk ervaren.

De zin "ik accepteer mijzelf helemaal, ik ben goed zoals ik ben" (zie video) helpt om zelfliefde te vergroten.

Door regelmatig te oefenen en jezelf de tijd te gunnen om het proces te laten werken, kun je stapje bij beetje je emotionele blokkades opheffen en steeds meer de innerlijke rust herstellen. Wees geduldig met je jezelf, het gaat om de reis van groei en niet alles hoeft vandaag opgelost te zijn. 

Conclusie

Emotional Freedom Techniques, of kortweg EFT, is een eenvoudige maar krachtige kloptechniek. Het helpt je om gedachten, gevoelens en emoties lost te laten, stress en onrust te verminderen en je innerlijke rust en balans te herstellen. Zo kun je met EFT een positieve verandering in je leven creëren.

Ben je klaar om innerlijke rust te vinden en los te laten wat je niet dient? Kijk de video hieronder en ontdek hoe je EFT kunt gebruiken. Probeer het het laat je verrassen!

Wil je meer leren over EFT en andere loslaat technieken? Zet jezelf dan nu gratis en vrijblijvend op de wachtlijst voor de Holistisch Coach Opleiding.  Deze opleiding zit vol helende protocollen en onder andere ook EFT scripts voor heling en groei.