De zomerzonnewende 2023 - Reiki 1-2-3 cursus

De zomerzonnewende 2023

De zomerzonnewende van 2023 is op 21 juni 2023 om 16.57 uur. Dit wordt ook wel zomersolstitium genoemd.

Het is de langste dag van het jaar qua zonlicht, na vandaag worden de dagen en elke dag weer een beetje korter.

De spirituele betekenis van de zomerzonnewende

Het woord solstice oftewel zonnewende komt uit het Latijn. 'Sol' staat voor zon en 'stitium' of 'sistere' voor gestopt of stilstaan. Dit is het zonnekeerpunt.

Deze tijd gaat over overvloed. Alles staat in volle bloei. Gebruik het zonlicht om te groeien en bloeien. Om je lichaam, je brein en je ziel te vullen met licht. 

Een belangrijk symbool dat vaak geassocieerd wordt met de zomerzonnewende is het vuur. Al eeuwen lang wordt de zomerzonnewende gevierd. Van oorsprong werden vuren gebruikt om duister te verdrijven en een voorspoedige oogst te verkrijgen.

Nog steeds worden vuren ontstoken als een manier om het licht te eren en te verwelkomen. Mensen verzamelen zich rond het vuur, vertellen verhalen en maken muziek. Het vuur symboliseert niet alleen het licht en de warmte van de zon, maar ook de spirituele transformatie en vernieuwing die deze tijd van het jaar met zich meebrengt.

Ritueel

Dit is een prachtige dag om een ritueel te houden. Zoals gezegd, zijn rituelen tijdens de zomerzonnewende vaak met vuur. 

Het is een mooi moment voor reflectie en intentie. Zeker ook omdat we nu bijna halverwege het jaar zijn. Het is een moment om te overdenken wat we hebben bereikt en wat we nog willen bereiken in de rest van het jaar.

Als je zelf een ritueel wilt houden, doe dit dan bij voorkeur ook met vuur, bijvoorbeeld in een vuurvaste schaal, een buitenkachel of een kaars.

Schrijf op wat je niet meer wilt en geef het aan het vuur.

Doe daarna een meditatie. Waar ben je dankbaar voor? Visualiseer wat je wel wilt. Roep je gidsen erbij voor ondersteuning. 

Van Yang naar Yin

Vandaag is ook de kanteling van Yang naar Yin. Yang gaat over daadkracht, doen, actie. Yin is de energie van verzachting en innerlijke wijsheid. 

Door te leven met het ritme van de seizoenen, zul je meer flow in je leven krijgen. 

Liefs, Sandra