Binnen 3 minuten naar innerlijke rust: Ontdek de kracht van de hartcoherentie ademhaling - Reiki 1-2-3 cursus

Binnen 3 minuten naar innerlijke rust: Ontdek de kracht van de hartcoherentie ademhaling

In onze drukke en veeleisende wereld is het belangrijk om momenten van rust en ontspanning te vinden. Een snelle en effectieve manier om dit te bereiken is door de hartcoherentie ademhaling (in slechts 3 minuten!). 

Deze ademhalingstechniek heeft ook heel veel voordelen voor onze gezondheid, zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

Wat is Hartcoherentie Ademhaling?

Hartcoherentie ademhaling is een eenvoudige techniek waarbij je de ademhaling synchroniseert met je hartslag. Wanneer we hartcoherentie bereiken sturen we positieve signalen naar ons zenuwstelsel, wat resulteert in een vermindering van stress en een verbetering van je algehele welzijn.

Hoe werkt het?

Volg deze stappen om ermee te beginnen:

  1. Zoek een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen.
  2. Plaats je hand op je hart en concentreer je op dat gebied. Je mag de Reiki energie gelijktijdig laten stromen! 
  3. Adem diep in door je neus, waarbij je je buik uitzet, in vier tellen.
  4. Adem langzaam uit door je mond, waarbij je je buik intrekt, gedurende zes tellen.
  5. Herhaal deze ademhalingstechniek gedurende drie minuten.

Je kunt deze video gebruiken om deze ademhalingsoefening te doen:

De voordelen van Hartcoherentie Ademhaling

  1. Stressvermindering: Door hartcoherentie ademhaling toe te passen, activeer je je parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het bevorderen van ontspanning en herstel. Dit helpt stresshormonen te verminderen en brengt je lichaam en geest in een toestand van kalmte.
  2. Emotionele balans: Regelmatige beoefening van hartcoherentie ademhaling kan helpen om je emotionele welzijn te bevorderen. Het brengt je in contact met je innerlijke zelf en helpt bij het beheersen van intense emoties zoals angst, woede en verdriet.
  3. Verbeterde focus en helderheid: Wanneer je hartcoherentie beoefent, worden de communicatiekanalen tussen je hart en hersenen geoptimaliseerd. Dit bevordert een betere cognitieve functie, helpt bij het nemen van beslissingen en verbetert je vermogen om helder te denken en je te concentreren.
  4. Verhoogde veerkracht: Het beoefenen van hartcoherentie ademhaling versterkt je veerkracht tegen stressvolle situaties. Je leert om sneller te herstellen van moeilijke situaties en je evenwicht te bewaren, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.
  5. Verbeterde fysieke gezondheid: Hartcoherentie ademhaling heeft ook positieve effecten op je fysieke gezondheid. Het kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het versterken van het immuunsysteem. Door regelmatig te oefenen, kun je je algehele welzijn bevorderen en je gezondheid optimaliseren.

Conclusie

In de hectiek van het leven is het super belangrijk om momenten van rust en innerlijke balans te vinden. Hartcoherentie ademhaling geeft je in drie minuten ontspanning. Door dit regelmatig te oefenen, kun je stress verminderen, emotionele veerkracht opbouwen en ons algehele welzijn bevorderen. 

Neem dus de tijd om bewust te ademen! Als je dit combineert met Reiki heb je helemaal magie in handen! Tijdens deze hartcoherentie oefening leg je jouw handen op je onderbuik en laat je gelijktijdig de Reiki energie stromen voor heling en groei. Zo heb je twee vliegen in één klap!

Liefs, Sandra