Beter slapen met volle maan – 5 tips - Reiki 1-2-3 cursus

Beter slapen met volle maan – 5 tips

Hoe gevoeliger je bent, hoe meer je zult voelen van de kracht van de maan. De kans is groot dat je graag beter wilt slapen bij de volle maan, lees dan vooral dit artikel met 5 tips.

Bij volle maan kan ik de liefde en verbinding met de maan maximaal voelen. Ik VOEL hoe belangrijk de maan is, hoeveel invloed de maan heeft. 

De kracht van de maan zorgt voor de getijden, voor eb en vloed. Als de maan zoveel invloed op water heeft, dan is het niet vreemd dat de maan ook veel invloed op de mens heeft, op ons lichaam en op onze emoties. Wij bestaan voor 70% uit water! 

De maan is zo krachtig dat het ’s nachts vrijwel altijd helder is bij volle maan. Hoe dichter de maan bij de aarde staat, hoe groter en sterker deze kracht is. 

Tip 1

Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald. Dit is één van de redenen waardoor je minder goed slaapt. Door nu je emoties te erkennen en los te laten, reinig je jouw lichaam en chakra’s. Zo ga je beter slapen met volle maan.

Tip 2

Volle maan is heel geschikt om extra de verbinding met de bron te voelen en meer intuïtieve waarnemingen te hebben. Schrijf op wat er in je op komt, zodat je hier de komende tijd mee aan de slag kunt gaan. 

Tip 3

Omarm de energie van de maan in plaats van ertegen te vechten. Door meer op het ritme van de maan te leven, zul je juist meer flow in je leven voelen. Het helpt je ook om beter te slapen met volle maan.

Tip 4

Als je last hebt van het felle licht van de volle maan, gebruik dan verduisterende gordijnen. Je lichaam kan in de war raken van het felle licht ’s nachts en daardoor minder melatonine aanmaken (het slaaphormoon).

Tip 5

Gebruik overdag voldoende van je energie. Maak een extra wandeling, ga sporten, maak je huis schoon. Zorg in elk geval dat je jouw extra energie overdag gebruikt, zodat je ’s nachts beter tot rust kunt komen.  Zo slaap je beter bij volle maan.

Ik ben benieuwd welke van deze tips jij nu gaat uitproberen! 

Liefs, Sandra