Start jouw eigen Reiki praktijk - Reiki 1-2-3 cursus
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Start jouw eigen Reiki praktijk

Reiki behandelaar of therapeut worden

Je kunt een Reiki cursus volgen om jezelf Reiki te geven en je persoonlijk te ontwikkelen. Direct vanaf Reiki 1 kun je ook familie en vrienden een Reiki behandeling geven.

Als je een eigen praktijk wilt starten is dat ook mogelijk! Je haalt bij mij een erkend certificaat.

Een Reiki behandelaar is iemand die een 'standaard' Reiki behandeling geeft.
Een Reiki therapeut is iemand die naast Reiki 1 en 2 (en/of 3) aanvullende methodieken heeft geleerd die de Reiki ondersteunen. Een therapeut kijkt meer naar alle holistische niveaus, heeft zichzelf  verder persoonlijk ontwikkeld en is in staat aanvullende technieken in te zetten. 

Daarom nodig ik je in mijn Reiki cursussen ook uit om verder te kijken dan alleen je handen neerleggen. Ik leer je methodieken die bijdragen aan een holistische visie. Ik leer je hoe je een goed intakegesprek kunt houden. Ik leer je over de chakra's. Ik leer je intuïtief behandelen. Zowel als behandelaar als therapeut kun je een eigen praktijk starten. 

Er zijn een aantal wettelijke regels voor het starten van een praktijk waar je rekening mee zult moeten houden. Verder zijn er ondernemersvaardigheden nodig om ook daadwerkelijk een bloeiende praktijk op te zetten. 

Er zijn een aantal wettelijke regels voor het starten van een praktijk waar je rekening mee zult moeten houden.
Auteursrecht: karelnoppe / 123RF Stockfoto

De start van je praktijk

Vanaf Reiki 1 kun je anderen behandelen. Ik raad je aan om pas een praktijk te starten als je minimaal Reiki 2 hebt afgerond. Jouw Reiki kracht is dan nog sterker en je hebt dan meer ervaring met het geven van behandelingen. Hoe meer ervaring je op doet en hoe meer jij jezelf ontwikkeld hebt, hoe meer je ook van betekenis kunt zijn voor anderen.  

Als je een behandeltafel hebt en een ruimte om de tafel te plaatsen, kun je feitelijk van start met het geven van Reiki. 

Echter, als je meer wilt dan het behandelen van jouw familie en de buurvrouw én je daar ook een financiële vergoeding voor wilt gaan vragen, dan zul je in moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Informatie over of je wel of niet in moet schrijven vind je hier

Als je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, melden zij je ook direct aan bij de Belastingdienst en zul je voortaan belastingaangifte moeten doen. 

Vanaf 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) van kracht gegaan. Als Reiki therapeut dien je aan deze wet te voldoen. Meer informatie vind je hier. Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten om te voldoen aan deze wet. Er zijn meerdere instanties waarbij je aan kunt sluiten, dit was voor mij de beste optie. 

Om als natuurgeneeskundig therapeut geregistreerd te worden bij een beroepsvereniging zijn er bepaalde eisen. Het CAT (waar ik aangesloten ben) en het BATC hebben als eis dat je met minimaal 15ECTS geschoold bent op HBO niveau.

Als je wilt dat jouw clienten ook vergoedingen kunnen krijgen bij hun ziektekostenverzekeringen, dan is er wel de aanvullende eis dat je medische basiskennis volgens de Plato norm moet bezitten.

Mijn cursussen zijn geschikt als erkende (bij)scholing. Ik ben geregistreerd bij het CRKBO wat ervoor zorgt dat ik een opleidingsinstituut ben voor beroepsopleidingen. Alle cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd bij het KTNO, wat de kwaliteit waarborgt. 

klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Tarieven

Een veel gestelde vraag is "hoe bepaal ik mijn tarief?". Jouw tarief is dat wat jij jezelf waard vindt. Hoe meer opleidingen je gevolgd hebt, hoe meer ervaring je hebt, hoe meer resultaat je ziet bij jouw klanten, hoe hoger jouw tarief. 

Veel Reiki behandelaars en therapeuten starten vaak met een tarief tussen de 25 en 50 Euro per uur. Naar mate zij meer ervaring en vaardigheid krijgen, kan dit tarief oplopen tot 100 Euro per uur. Een Reiki therapeut (een behandelaar die aanvullende cursussen heeft gevolgd) vraagt vaak een hoger tarief dan een Reiki behandelaar die enkel een standaard Reiki behandeling geeft. De hier genoemde bedragen zijn enkel een indicatie. Het is vooral belangrijk dat jij je goed voelt bij je tarief. Houdt er rekening mee dat je 21% BTW zult moeten afdragen van dit tarief. Tarieven aan particulieren noem je altijd inclusief BTW.

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Tijdens deze dag leer ik je nieuwe methodieken zoals het voelen van aura's, het werken met remedies, edelstenen of orakelkaarten. Elke oefendag kies ik een onderwerp dat aansluit bij de groep. 

Deze dag is zeer waardevol voor iedereen die Reiki echt in zijn leven wil integreren.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht en coaching tijdens deze bijzondere dag.

Hoe kom je aan klanten?

Jouw klant heeft een probleem en wil dat probleem oplossen. Jij hebt de oplossing. Hoe komt die klant te weten dat jij bestaat? Dat jij die perfecte oplossing te bieden hebt?

Daarvoor zul je zichtbaar moeten zijn. Zichtbaarheid is vaak eng... 

Het hebben van alleen een website of een Facebookpagina is vaak niet voldoende. Je zult actief aan de slag moeten met diverse kanalen om jouw ideale klanten te bereiken:

  • Je kunt actief zijn op Social Media.
  • Je kunt kennismakingsbijeenkomsten organiseren.
  • Je kunt flyers drukken.
  • Je kunt persberichten sturen naar de media.
  • Je kunt een weggever samenstellen en beschikbaar stellen op jouw website in ruil voor een emailadres. 

Zorg in elk geval dat je een mailinglijst opbouwt, zodat je emailadressen van jouw ideale klanten verzamelt en ze de kans geeft om jou te leren kennen. Hoe meer mensen jou echt leren kennen, hoe groter de kans dat ze vroeg of laat bij jou komen voor een Reiki behandeling. 

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto
Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:

Mag ik ook Reiki cursussen geven?

Je mag alleen Reiki cursussen geven, als je de opleiding tot Reiki Trainer hebt afgerond. Met andere woorden, als je het Reiki 3B certificaat behaald hebt. Deze opleiding kun je hier volgen. 

Reiki 1-2-3 cursus is onderdeel van Succesvol in Balans

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten en de Vereniging Reiki Cirkel.
Ook ben ik geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).