Begin elke dag fris en fruitig met deze 6 tips - Reiki 1-2-3 cursus

Begin elke dag fris en fruitig met deze 6 tips

Als ’s morgens de wekker gaat, welk gevoel heb je dan? Sta je zuchtend en steunend op en sleep je jezelf de ochtend door? Spring je fris en fruitig je bed uit en begin je vol energie aan de nieuwe dag? Of iets daar tussen in?

Met deze 6 tips begin je elke dag fris en fruitig.

Tip 1: Zet de wekker ruim op tijd

Vaak zetten mensen hun wekken op een tijd dat ze het NET aan kunnen redden. Ten eerste moet je dan dus in vol tempo aan de slag en voel je steeds de tijdsdruk en ten tweede kan er niets meer mis gaan, want dan ben je te laat.

Als je de wekker een half uur eerder zet dan strikt noodzakelijk, kun je de dag rustig en ontspannen beginnen. Hoef je niet in de stress te schieten van een glas drinken dat om gaat, of een sleutel die zoek is. Je hebt alle tijd om kleine tegenslagen op te vangen.

Je voorkomt een boel ochtendstress en kunt veel fijner je dag beginnen!

Tip 2: Neem even de tijd vóór je jouw bed uit springt

Zet je wekker 10 minuten voordat je echt op wilt staan. In die 10 minuten mediteer je even, toon je dankbaarheid en visualiseer je de dag op een positieve manier.

Ik ga zelf altijd op mijn spijkermat liggen, geef mijzelf 10 minuten Reiki, toon dankbaarheid en visualiseer de dag.

Als je nu denkt, hun een spijkermat??? Yep, een spijkermat. Het zorgt voor een goede doorbloeding in je rug en nek, wat ervoor zorgt dat ik geen last van mijn rug heb bij het opstaan. Bovendien zorgen de spijkers voor het activeren van stofjes waardoor je meer energie hebt en tegelijk meer innerlijke rust en ontspanning.

Tip 3: Drink een glas citroenwater

Door minimaal een half uur voor je ontbijt een glas citroenwater te drinken, activeer je jouw spijsvertering en breng je de zuurgraad in de maag naar een optimale staat om in actie te komen voor het ontbijt.

Citroenwater zit vol vitamine C én draagt bij aan een betere spijsvertering, waardoor het ook ondersteunt om af te vallen of op gewicht te blijven.

Tip 4: Klop een rondje EFT

EFT is een kloptechniek waarbij je op 10 verschillende punten tapt, waarmee energie op de juiste wijze geactiveerd wordt.

Als je deze techniek combineert met belemmerende overtuigingen of angsten, dan heel je blokkades. Ik leg deze techniek uit in de video's op mijn Instagram pagina.

Als je klopt zonder zinnetjes, activeert het jouw energiesysteem en voel je de energie stromen! Na een rondje kloppen zit ik altijd vol energie en ben klaar voor de dag!

Tip 5: Eet een gezond ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Het is de brandstof voor jouw dag. Net als een auto niet rijdt zonder benzine, kan jouw lichaam niet presteren zonder brandstof in de vorm van gezonde voeding.

Een gezond ontbijt bevat veel vitamines en vezels en weinig suiker en vet.
Ik ontbijt zelf elke dag met havermuesli met biologische kwark en fruit.

Tip 6: Daglicht activeert het lichaam

‘Ik leef op zonlicht’ roep ik regelmatig. Zo voelt het ook echt. Niet voor niets komt de natuur tot leven als de zon op komt. Vogeltjes gaan fluiten, kippen komen hun hok uit, de natuur komt dan tot leven.

Doordat wij als mensen steeds meer gebruik maken van kunstlicht, komen we ook steeds verder van onze natuurlijke ritme af te staan.

Zeker in de winter kun je daardoor neerslachtige en depressieve gevoelens hebben, door het gebrek aan zonlicht. Een daglichtlamp kan dan uitkomst bieden om deze winter blues te overwinnen. Door 10 minuten een daglichtlamp aan te zetten (dat kan gewoon terwijl je werkt of ontbijt) activeer je jouw energie.

Ik wens je een fijne dag!

Liefs, Sandra

PS mocht je iemand kennen die baat heeft bij deze tips, stuur dit bericht dan gerust door!