Opleiding Reiki therapeut – Reiki 1-2-3 cursus

Holistisch Reiki Therapeut Opleiding

Unieke 1-jarige opleiding

(Optioneel 2e jaar)
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Samen kunnen we de wereld mooier maken! Met onze studenten creëren we een warme community van gelijkgestemden.

Als je mensen vraagt wat ze graag in dit leven willen, dan is het standaard antwoord: gelukkig zijn.

Hoe doe je dat, gelukkig zijn in een onrustige wereld en met uitdagingen die op je pad komen?

Het is dan goed om te beseffen hoe slim ons lichaam is. Alles is met elkaar verbonden. Je gedachten, gevoelens en emoties hebben invloed op je lichaam en andersom. 

Als je die twee dingen in balans brengt, dus enerzijds je gedachten, gevoelens en emoties en anderzijds het lichaam met daarbij de chakra' s en de aura, dan zul je meer momenten van geluk gaan ervaren. 

Wij hebben een uniek stappenplan ontwikkelt.

In 1 jaar leer je alles wat je nodig hebt, om:

 1. Meer in contact te komen met je intuïtie, zodat je kunt gaan voelen wat jij nodig hebt. Met gedachten blijf je in een cirkel draaien. Intuïtie is de oplossing
 2. Je chakra's in balans te brengen, want elke verstoring in het lichaam in terug te vinden in de chakra's (= de energiewielen van het lichaam)
 3. Jouw aura in de juiste conditie te brengen
 4. Loslaat technieken in te zetten om gedachten, gevoelens en emoties te neutraliseren en oude pijn los te laten.

Eigenlijk zou je dit ook een spiritueel groeiprogramma van een jaar kunnen noemen. 

Het is uniek in Nederland dat je in één jaar tijd exact alle stappen leert die je nodig hebt in het leven om gelukkig te zijn.

Als je na dit eerste jaar verder wilt leren en groeien, dan gaan we tijdens het tweede jaar aan de slag met:

 • Je zielsverbinding
 • Wie zijn mijn gidsen?
 • Wat heb ik te doen op aarde?
 • Wat is mijn missie?

De kans is groot dat je in het eerste jaar al een deel van de inzichten hebt ontvangen. In het tweede jaar gaan we de magie opzoeken, de zielsverbinding versterken, de 5D healing energie activeren, regressie en reïncarnatie, contact maken met onze gidsen en meer. Daarover later meer, want het tweede jaar is optioneel.

Wij geloven in:

 • Een down tot earth benadering van spiritualiteit
 • Technieken die het leven leuker en lichter maken
 • Leren door zelf te ervaren

Na het eerste jaar sta jij gegarandeerd anders in het leven. Als dat je aanspreekt, dan ben je hier precies aan het juiste adres.

Jij kunt het verschil in deze wereld maken door zelf te helen en te groeien. Alles wat jij heelt, hoeven de generaties na jou niet meer te helen. En je kunt anderen gaan inspireren hetzelfde te doen! Als je wilt kun je na de Holistisch Reiki Therapeut Opleiding  een eigen praktijk starten.

Maar eerst jij. Eerst zelf stappen zetten. Eerst zelf leren, voelen en ervaren. Want de beste leermeesters zijn diegenen die uit ervaring kunnen vertellen en delen.

Natuurlijk leren wij je ook hoe je daarna een praktijk kunt starten.

Verschil Reiki behandelaar en Holistisch Reiki Therapeut 

Als je een Reiki 1, 2 en/of 3 cursus hebt gevolgd, dan ben je een Reiki behandelaar. Je volgt meestal de standaard handposities of legt je handen op een plaats die pijnlijk is. 

Een Holistisch Reiki therapeut kijkt naar waar de klacht écht vandaan komt. Dat is meestal niet op de plaats waar de pijn gevoeld wordt. Je leert verbanden leggen, intuïtief invoelen en aanvullende technieken inzetten.

Deze opleiding is geschikt voor zowel beginners in energiewerk, als gevorderden. 

Inhoud van de opleiding

De opleiding tot Holistisch Reiki Therapeut bestaat uit 10 lesdagen (1 lesdag per maand)

Elke les start met een meditatie, energetische bescherming en een healing circle. Daarna start het dagthema. We leggen de theorie uit en gaan daarna met elkaar oefenen en ervaren.

Inhoud van de complete opleiding:

Module 1: ontwikkelen van intuïtie.
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en je leert intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Je geeft en ontvangt een kaartlezing en behandeling. Deze oefeningen geven een enorme boost aan je intuïtie en vertrouwen.

Bonus 1:
Tussen module 1 en 2 ontvang je op afstand Purple Reiki 
Purple Reiki is met name heel helpend voor het oplossen van blokkades en weer laten stromen van (vastgelopen) energie.

Module 2: vertrouwen.
We gaan deze dag pendelen én je leert over de chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Ook leer je om chakra's "uit te lepelen" een daarmee in balans te brengen. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Bonus 2:
Tussen module 2 en 3 ontvang je op afstand Licht Reiki
Licht Reiki is een heel mooi "allround" energiesysteem. Je leert werken met spiralen van licht, licht piramides en poorten van licht. Licht Reiki nodigt je uit om jouw leven mooier te maken, maar ook om de wereld om je heen mooier en lichter te maken. 

Module 3: afstemmen op andere frequenties
Verandering in geluidtrillingen en geurfrequenties kunnen enorm bijdragen aan transformatie. Deze dag ga je voelen wat een essentiële olie en auraspray voor je kan doen én ga je ervaren hoe klankschalen een Reiki behandeling kunnen ondersteunen. 

Module 4: ki kracht
Deze dag ontvang je een workshop ki kracht, zodat je jouw ki kracht ontdekt. Het is immers ReiKI
Tijdens het middagprogramma kun je gaan ervaren hoe het is om Reiki te geven vanuit jouw ki kracht.

Module 5: edelstenen & spiegels
Je leert deze dag over het inzetten van edelstenen tijdens een reiki behandeling. Ook gaan we voelen en ervaren hoe het is om met chakra stenen te werken tijdens een reiki behandeling.

Ook besteden we deze dag aandacht aan het houden van een goed intakegesprek. Hoe verzamel je de juiste informatie voor je behandeling? Is er een vraag achter de vraag? Zijn er spiegels voor jezelf?

Module 6: de aura & innerlijk kind
Deze dag leer je de aura voelen, begrijpen en behandelen. Kun je verschil voelen tussen een reiki behandeling op het lichaam en een behandeling in de aura? Vandaag ga je het ervaren!

Innerlijk kind werk is een belangrijk onderdeel van regressietherapie. Met het innerlijk kind bedoelen we een deel van ons bewustzijn, dat in onze kindertijd van ons is afgesplitst door een (traumatische) gebeurtenis.

Door een triggerpoint activeert vaak weer je oude conditionering. Dankzij innerlijk kind werk kun je dit helen en je weer vrij, licht en helemaal in het nu te voelen.

Module 7: EFT
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een loslaat techniek via kloppunten om de energie te laten stromen. De techniek is zowel effectief voor meer zelfliefde en zelfacceptatie, als ook het oplossen van alle andere emotionele blokkades. Tijdens deze dag leer je werken met deze methode in combinatie met het geven van Reiki.

Module 8: Sedona techniek
De Sedona Techniek is de tweede loslaat techniek die je leert. Hoe meer gereedschap er in jouw koffer zit, hoe groter de kans dat je elk moment het juiste gereedschap eruit kunt halen. De Sedona Techniek is een super krachtige los laat techniek die je op elk moment van de dag in kunt zetten, voor jezelf en voor anderen. De Sedona Techniek leer je ook inzetten voor cliënten in combinatie met Reiki.

Module 9: een complete behandeling (eindtoets)
Vandaag komt al het geleerde samen. Je geeft een holistisch Reiki consult van 1 uur aan een medestudent. Je houdt een intakegesprek, kiest een zelf een behandeling (je mag alle technieken die je geleerd hebt inzetten) en zorgt voor een goede afronding van het consult.

Je krijgt na afloop van het consult feedback van de examinator en van de docent. Dit is een prachtige, leerzame dag. Dankzij de liefdevolle en opbouwende  feedback kun jij nog verder groeien.

De docent beoordeelt jouw behandeling met een cijfer tussen de 0-10. Als je minimaal een 5,5 behaalt, dan ben je geslaagd voor deze praktijktoets.

Deze dag ben je zelf ook oefen cliënt voor een medestudent. Hiervoor breng je een gerichte hulpvraag in en geef je na afloop (opbouwende) feedback aan je medestudent.

Module 10: Samenvatting, afronding en diploma uitreiking
We besteden aandacht aan het starten van een eigen praktijk. Hoe start je een eigen praktijk? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je voor klanten?

Ook is er aandacht voor jouw vervolgmogelijkheden. Hoe kun je verder op jouw pad van persoonlijke ontwikkeling en groei? Wat is er nog meer mogelijk?

Leven en ondernemen op het ritme van de maan. Je leert deze dag over de kracht van de maan en de verschillende maanfases. Hoe kun je de kracht van de maan in je voordeel inzetten in jouw leven en praktijk?

Natuurlijk geef en ontvang je deze dag weer een heerlijke behandeling, waarbij alle geleerde technieken ingezet mogen worden. 

Aan het einde van deze dag ontvang jij jouw Holistisch Reiki Therapeut Diploma!

Als je voelt dat je klaar bent voor meer, dan kun je aanmelden voor het tweede jaar, de Energetisch Therapeut Opleiding.

Bonus 3: De magie van energie

Na jouw aanmelding ontvang je toegang tot de online lessen 'De magie van energie': met Ho’oponopono, EFT, MIR methode, Maya wijsheid en meditaties/visualisaties. 

Deze extra lessen met inzichten en technieken kun je volledig in jouw eigen tempo thuis bekijken. Je krijgt 2 jaar lang onbeperkt toegang.

Uniek: alle theorie op video

Wij hebben alle theorie die tijdens de lessen wordt behandeld, opgenomen op video. Je krijgt twee jaar lang toegang tot deze video opnames, zodat je zo vaak je wilt de theorie terug kunt kijken.

Dit is weer een enorme bijdrage in de hoge kwaliteit die wij bieden. Studenten waarderen deze opnames als ‘zeer goed’ en ondersteunend aan hun proces van spirituele en persoonlijke groei.

Studiebelasting
Naast de 10 opleidingsdagen, is er ook een deel thuisstudie. Deze thuisstudie bestaat uit het lezen van de verplichte literatuur, het behandelen van twee oefencliënten in jouw eigen omgeving, het geven van afstandbehandelingen aan medestudenten, het ontvangen van afstandsinwijdingen, het bekijken van de online lessen uit de Magie van Energie en uiteraard geef je jezelf Reiki. Van de oefencliënten schrijf je reflectieverslagen, waarop je feedback zult krijgen van de docent om nog verder te kunnen groeien. 

Toetsing / examinering

Om te zorgen dat je met deze opleiding ook een erkende HBO beroepsopleiding hebt gevolgd, zodat je een praktijk kunt starten als je dat wilt, zijn toetsmomenten een verplicht onderdeel.

Een theorietoets maak je thuis en bestaat uit vragen naar aanleiding van de verplichte literatuur. Deze toets zal beoordeeld worden met een onvoldoende/voldoende/goed/zeergoed. Je hebt minimaal een voldoende nodig om de opleiding af te ronden. 

De eindtoets is een Reiki behandeling van een medestudent. Als deze behandeling met minimaal een cijfer 5,5 wordt beoordeeld (beoordeling tussen 0 en 10) dan ben je geslaagd.

Aantal studenten
Wij werken met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, om iedereen optimale begeleiding te kunnen bieden. 

Data en duur

Dit is een 1-jarige opleiding op HBO niveau. Ongeveer elke 4 weken is er een opleidingsdag, met uitzondering van de vakanties. Totaal zijn er 10 opleidingsdagen / modules.

Elke opleidingsdag is van 09.30 uur tot 15.30 uur (uitloop tot 16.00 uur)

Als je hierna kiest voor een tweede jaar, dan zijn dit weer 10 opleidingsdagen. De beslissing hierover kun je aan het einde van het eerste jaar nemen.

Er worden geen nieuwe data ingepland voor deze opleiding na oktober 2022. Ik vertel hier meer over in de podcast #030 ik ga stoppen met mijn bedrijf in de huidige vorm.

 Als je op de hoogte gehouden wilt worden over een nieuwe Holistische Opleiding, vul dan je gegevens hieronder in. Ik houd je dan op de hoogte en je zit uiteraard nergens aan vast.

Start 13 oktober 2022 (donderdaggroep) RT21 - Trainer Mary VOL

Alle data: Donderdag 13 oktober 2022, 10 november 2022, 8 december 2022, 12 januari 2023, 9 februari 2023, 9 maart 2023, 6 april 2023, 11 mei 2023, 8 juni 2023 (examen), 6 juli 2023 (diploma)

Start 16 september 2022 (vrijdaggroep) RT22 - Trainer Jelske VOL

Alle data: Vrijdag 16 september 2022, 14 oktober 2022, 11 november 2022, 9 december 2022, 13 januari 2023, 10 februari 2023, 10 maart 2023, 14 april 2023, 12 mei 2023 (examen), 16 juni 2023 (diploma)

Start 9 mei 2022 (maandaggroep) RT21 - Trainer Mary

Alle data: Maandag 9 mei 2022, 30 mei 2022, 27 juni 2022, 5 september 2022, 3 oktober 2022, 31 oktober 2022, 28 november 2022, 19 december 2022, 9 januari 2023 (examen), 6 februari 2023 (diploma)

Start 9 april 2022 (zaterdaggroep) RT20 - Trainer Jelske

Alle data: Zaterdag 9 april 2022, 14 mei 2022, 11 juni 2022, 2 juli 2022, 10 september 2022, 8 oktober 2022, 5 november 2022, 3 december 2022, 14 januari 2023 (examen) en 11 februari 2023 (diploma).

Start 27 januari 2022 (donderdaggroep) RT19 - Trainer Mary

Alle data: Donderdag 27 januari 2022, 24 februari 2022, 24 maart 2022, 21 april 2022, 19 mei 2022, 23 juni 2022, 8 september 2022, 6 oktober 2022, 3 november 2022 (examen), 1 december 2022 (diploma)

Groepsgrootte

Succesvol in Balans werkt bewust met kleine groepen van 8 personen tijdens het eerste jaar, zodat er volop ruimte is voor individuele aandacht en daarmee persoonlijke coaching en groei. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Toelatingscriteria

Reiki is de basis van de opleiding. Daarom vragen wij als voorbereiding op de opleiding de Reiki 1 graad en Reiki 2 graad (volgens het Usui systeem). Als je deze al hebt behaald, dan kun je direct aanmelden voor de opleiding. Als je deze nog niet hebt behaald, mail ons dan voor de mogelijkheden! We doen je dan een voorstel qua data en mogelijkheden.

Deze opleiding is geclassificeerd als HBO praktijkonderwijs. Om in te stromen is het belangrijk dat je in staat bent in (redelijk) correct Nederlands reflectieverslagen te schrijven en de boeken van de verplichte boekenlijst te lezen. De meeste deelnemers hebben als vooropleiding MAVO, MBO, HAVO en/of HBO gevolgd. Als je twijfelt over het niveau, neem dan even contact op! 

Gedurende de opleiding is het belangrijk dat je jouw huiswerk digitaal in kunt leveren en je beschikking hebt over een computer met het programma Word. 

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Investering en bonussen

De investering voor deze opleiding is EUR 2.190,-
Je mag in 1 keer betalen of in 12 termijnen van 195 Euro.
 

Bij betaling in termijnen betaal je direct 1 termijn via iDeal en de overige 11 termijnen worden via automatische incasso voldaan (startend de maand na aanmelding). 

Deze opleiding is vrij gesteld van BTW.

Inbegrepen bij de opleiding 

 • 10 live lessen in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht
 • Tijdens de eerste opleidingsdag ontvang je het complete gedrukte cursusboek. Zo kun je thuis de lesstof voorbereiden, het geleerde nalezen zo vaak je wilt en je verder verdiepen in de stof.
 • Heerlijke lunch tijdens elke lesdag en tussendoor thee en versnaperingen
 • Je ontvangt toegang tot de video's van alle lessen, waarin je de theorie thuis, zo vaak je wilt, terug kunt kijken
 • Aan het einde van de opleiding ontvang je het diploma Reiki Therapeut*. 

Bonus 1 & 2 : 
Je ontvangt de afstandsinwijdingen Purple Reiki en Licht Reiki, ter waarde van 50 Euro.

Bonus 3 : 
Je krijgt direct na aanmelding toegang tot de online leeromgeving waar aanvullende informatie beschikbaar is. Je ontvangt toegang tot de online lessen "De magie van energie" met Ho’oponopono, EFT, MIR methode, Maya wijsheid en meditaties/visualisaties, ter waarde van 199 euro.

* Voor het ontvangen van het Holistisch Reiki Therapeut diploma voldoe je aan de voorwaarden: minimaal 90% van de lessen aanwezig, reflectieverslagen, theorietoets en eindtoets minimaal een 5,5. 

2e jaar: Energetisch Therapeut Opleiding

Het tweede jaar is een magisch mooi verdiepingsjaar, dat bestaat uit twee blokken van 5 lessen.

Blok 1: De Lichaam Reset Methode is een 5D verdiepingscursus voor therapeuten. Je krijgt toegang tot de modernste transformerende healing energie van 2022. Je ontvangt een initiatie van Maria Magdalena. Je leert healen volledig afgestemd op de vijfde dimensie en de zielsverbinding versterken.

Blok 2: Reis van de ziel - Regressie en reïncarnatie therapie is het laatste puzzelstuk in het oplossen van klachten ontstaan uit trauma. Je leert om iemand in trance te brengen en terug te gaan naar de oorsprong van de klacht. Daar kun je het trauma helen, zodat de klacht verdwijnt in dit leven én alle toekomstige levens. Voor jezelf en voor de zeven generaties na jou. Ook leer je contact te maken met gidsen, de zielengroep en de zielenraad om antwoord en inzichten te ontvangen op levensvragen als:

 • Wat is mijn doel op aarde?
 • Wie zijn mijn gidsen?
 • Waarom loop ik steeds tegen dezelfde patronen aan?

Vanaf 2023 is deze module beschikbaar en deze module maakt het tweede jaar van de Energetisch Therapeut Opleiding compleet.

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op zowel de opleiding Holistisch Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de opleiding tot Holistisch Reiki therapeut, neem dan contact met ons op.

Reiki 1-2-3 cursus is onderdeel van Succesvol in Balans

Wij zijn aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.
Ook zijn we geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).

Erkenningen: GRO register opleidingen, CAT collectief, BATC, NVST.

Er zijn een aantal wettelijke regels voor het starten van een praktijk waar je rekening mee zult moeten houden.

Module 8: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 9: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Module 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Oefendag 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 3: afstemmen op andere frequenties
Verandering is geluidtrillingen en geurfrequenties kunnen enorm bijdragen aan transformatie. Deze dag ga je voelen wat een auraspray voor je kan doen én ga je ervaren hoe klankschalen een Reiki behandeling kunnen ondersteunen. 

Oefendag 4: ki kracht
Deze dag geef ik je een workshop ki kracht, zodat je jouw ki kracht ontdekt. Het is immers ReiKI
Tijdens het middagprogramma kun je gaan ervaren hoe het is om Reiki te geven vanuit jouw ki kracht.

Oefendag 5: edelstenen
Je leert deze dag over het inzetten van edelstenen tijdens een reiki behandeling. Ook gaan we voelen en ervaren hoe het is om met chakra stenen te werken tijdens een reiki behandeling.

Oefendag 6: de aura
Deze dag leer je de aura voelen, begrijpen en behandelen. Kun je verschil voelen tussen een reiki behandeling op het lichaam en een behandeling in de aura? Vandaag ga je het ervaren!

klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Toelatingscriteria:

 • Vereiste minimum vooropleiding: MAVO-niveau. 
 • Aanbevolen: MBO/HBO-denkniveau
 • Als je Reiki 1 en 2 al gevolgd hebt, toon je dit aan met een certificaat
 • Als je Reiki 1 en 2 elders hebt gevolgd dan volgt een toelatingsgesprek met Sandra van Lenthe (eigenaresse en Reiki trainer bij Succesvol in Balans)
De opleiding is vrij gesteld van BTW.

Inbegrepen bij de opleiding 

Op elke opleidingsdag ontvang je een cursusboek. Zo kun je thuis ook nog het geleerde nalezen en verder verdiepen in de stof.

Aan het einde van de opleiding ontvang je het diploma Reiki Therapeut. 

Alle lesdagen zijn inclusief lunch, thee en versnaperingen. 

Het maakt niet uit in welke volgorde je de dagen volgt. Zodra je alle opleidingsdagen gevolgd hebt, ontvang je van mij het certificaat Reiki therapeut.


Tijdens deze dag leer ik je nieuwe methodieken zoals het voelen van aura's, het werken met remedies, edelstenen of orakelkaarten. Elke oefendag kies ik een onderwerp dat aansluit bij de groep. 

Deze dag is zeer waardevol voor iedereen die Reiki echt in zijn leven wil integreren.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht en coaching tijdens deze bijzondere dag.

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl