Opleiding Reiki therapeut – Reiki 1-2-3 cursus

Opleiding tot Reiki Therapeut

Reiki Therapeut Opleiding

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

De 1-jarige opleiding tot Reiki Therapeut (HBO praktijkonderwijs) zorgt voor persoonlijke groei en bewustwording in combinatie met op een diep niveau vaardigheid en kennis op het gebied van Reiki en aanvullende holistische technieken.

Als aankomend Reiki Therapeut werk je een jaar lang intensief aan jezelf, wat een enorme uitwerking zal hebben op jouw manier van leven. Je kunt deze opleiding puur volgen voor jouw eigen bewustwording en groei, je kunt ook een eigen Reiki praktijk starten.

Vraag nu een gratis kennismakingspakket aan!

Verschil Reiki behandelaar en Reiki therapeut 

Een Reiki behandelaar heeft Reiki 1, 2 en soms ook 3 gevolgd en geeft uitsluitend de 'standaard' Reiki behandeling. 

Een Reiki therapeut heeft zichzelf verder persoonlijk ontwikkeld en is in staat om meer intuïtief te werken en aanvullende technieken in te zetten. Een Reiki therapeut kijkt naar alle holistische niveaus (waar komt de klacht écht vandaan) en voelt welke techniek het beste ingezet kan worden.

Tijdens de opleiding staan 3 pijlers centraal:

 • Zelfreflectie en groei
 • Kennisoverdracht en ervaring
 • Therapeutvaardigheden

Inhoud van de opleiding

De opleiding tot Reiki Therapeut bestaat uit 10 lesdagen (1 lesdag per maand)

Inhoud van de complete opleiding:

Module 1: ontwikkelen van intuïtie.
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Bonus 1:
Tussen module 1 en 2 ontvang je op afstand Purple Reiki 
Purple Reiki is met name heel helpend voor het oplossen van blokkades en weer laten stromen van (vastgelopen) energie.

Module 2: vertrouwen.
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Ook leer je om chakra's "uit te lepelen" een daarmee in balans te brengen. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Bonus 2:
Tussen module 2 en 3 ontvang je op afstand Licht Reiki
Licht Reiki is een heel mooi "allround" energiesysteem. Je leert werken met spiralen van licht, licht piramides en poorten van licht. Licht Reiki nodigt je uit om jouw leven mooier te maken, maar ook om de wereld om je heen mooier en lichter te maken. 

Module 3: afstemmen op andere frequenties
Verandering in geluidtrillingen en geurfrequenties kunnen enorm bijdragen aan transformatie. Deze dag ga je voelen wat een essentiële olie en auraspray voor je kan doen én ga je ervaren hoe klankschalen een Reiki behandeling kunnen ondersteunen. 

Module 4: ki kracht
Deze dag ontvang je een workshop ki kracht, zodat je jouw ki kracht ontdekt. Het is immers ReiKI
Tijdens het middagprogramma kun je gaan ervaren hoe het is om Reiki te geven vanuit jouw ki kracht.

Module 5: edelstenen & spiegels
Je leert deze dag over het inzetten van edelstenen tijdens een reiki behandeling. Ook gaan we voelen en ervaren hoe het is om met chakra stenen te werken tijdens een reiki behandeling.

Ook besteden we deze dag aandacht aan het houden van een goed intakegesprek. Hoe verzamel je de juiste informatie voor je behandeling? Is er een vraag achter de vraag? Zijn er spiegels voor jezelf?

Module 6: de aura & innerlijk kind
Deze dag leer je de aura voelen, begrijpen en behandelen. Kun je verschil voelen tussen een reiki behandeling op het lichaam en een behandeling in de aura? Vandaag ga je het ervaren!

Innerlijk kind werk is een belangrijk onderdeel van regressietherapie. Met het innerlijk kind bedoelen we een deel van ons bewustzijn, dat in onze kindertijd van ons is afgesplitst door een (traumatische) gebeurtenis.

Door een triggerpoint activeert vaak weer je oude conditionering. Dankzij innerlijk kind werk kun je dit helen en je weer vrij, licht en helemaal in het nu te voelen.

Module 7: EFT
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een loslaat techniek via kloppunten om de energie te laten stromen. De techniek is zowel effectief voor meer zelfliefde en zelfacceptatie, als ook het oplossen van alle andere emotionele blokkades. Tijdens deze dag leer je werken met deze methode in combinatie met het geven van Reiki.

Module 8: Sedona techniek
De Sedona Techniek is de tweede loslaat techniek die je leert. Hoe meer gereedschap er in jouw koffer zit, hoe groter de kans dat je elk moment het juiste gereedschap eruit kunt halen. Door de Sedona Techniek te combineren met de Acces Consciousness clearing statement® creëer je een super krachtige los laat techniek die je op elk moment van de dag in kunt zetten, voor jezelf en voor anderen. De Sedona Techniek leer je ook inzetten voor cliënten in combinatie met Reiki.

Module 9: een complete behandeling (eindtoets)
Vandaag komt al het geleerde samen. Je geeft een holistisch Reiki consult van 1 uur aan een medestudent. Je houdt een intakegesprek, kiest een zelf een behandeling (je mag alle technieken die je geleerd hebt inzetten) en zorgt voor een goede afronding van het consult.

Je krijgt na afloop van het consult feedback van je medestudent en van de docent. Dit is een prachtige, leerzame dag. Dankzij de liefdevolle en opbouwende  feedback kun jij nog verder groeien richting jouw ware kern.

De docent beoordeelt jouw behandeling met een cijfer tussen de 0-10. Als je minimaal een 5,5 behaalt, dan ben je geslaagd voor deze praktijktoets.

Deze dag ben je zelf ook oefen cliënt voor een medestudent. Hiervoor breng je een gerichte hulpvraag in en geef je na afloop (opbouwende) feedback aan je medestudent.

Module 10: Samenvatting, afronding en diploma uitreiking
We besteden aandacht aan het starten van een eigen praktijk. Hoe start je een eigen praktijk? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je voor klanten?

Ook is er aandacht voor jouw vervolgmogelijkheden. Hoe kun je verder op jouw pad van persoonlijke ontwikkeling en groei? Wat is er nog meer mogelijk?

Leven en ondernemen op het ritme van de maan. Je leert deze dag over de kracht van de maan en de verschillende maanfases. Hoe kun je de kracht van de maan in je voordeel inzetten in jouw leven en praktijk?

Natuurlijk geef en ontvang je deze dag weer een heerlijke behandeling, waarbij alle geleerde technieken ingezet mogen worden. 

Aan het einde van deze dag ontvang jij jouw Reiki Therapeut Diploma!

Bonus 3: De magie van energie

Direct na aanmelding ontvang je toegang tot de online lessen 'De magie van energie': met Ho’oponopono, EFT, MIR methode, Maya wijsheid en meditaties/visualisaties. Deze lessen kun je volledig in jouw eigen tempo thuis bekijken. Je krijgt lifetime toegang, zodat je ook na de opleiding de lessen nog zo vaak terug kunt kijken als je wilt.

Studiebelasting
Naast de 10 opleidingsdagen, is er ook een deel thuisstudie. Deze thuisstudie bestaat uit het lezen van de verplichte literatuur, het behandelen van twee oefencliënten in jouw eigen omgeving, het geven van afstandbehandelingen aan medestudenten, het ontvangen van afstandsinwijdingen, het bekijken van de online lessen uit de Magie van Energie en uiteraard geef je jezelf Reiki. Van de oefencliënten schrijf je reflectieverslagen, waarop je feedback zult krijgen van de docent om nog verder te kunnen groeien. 

Toetsing / examinering

De theorietoets maak je thuis en bestaat uit vragen naar aanleiding van de verplichte literatuur. Deze toets zal beoordeeld worden met een onvoldoende/voldoende/goed/zeergoed. Je hebt minimaal een voldoende nodig om de opleiding af te ronden. 
De eindtoets is een Reiki behandeling van een medestudent. Als deze behandeling met minimaal een cijfer 5,5 wordt beoordeeld (beoordeling tussen 0 en 10) dan ben je geslaagd.

Aantal studenten
Wij werken met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, om iedereen optimale begeleiding te kunnen bieden. 

Data en duur

Dit is een 1-jarige opleiding op HBO niveau. Ongeveer elke 4 weken is er een opleidingsdag, met uitzondering van de vakanties. Totaal zijn er 10 opleidingsdagen / modules.

Elke opleidingsdag is van 09.30 uur tot 15.30 uur (uitloop tot 16.00 uur)

Laatste nieuws van 3-1-2022: Deze opleiding valt onder praktijkonderwijs, dat betekent dat wij met toestemming van de overheid en gemeente Zevenaar les mogen geven.

Start 5 april 2022 (zaterdaggroep) RT20 - Trainer Jelske

Alle data: Zaterdag 9 april 2022, 14 mei 2022, 11 juni 2022, 2 juli 2022, 10 september 2022, 8 oktober 2022, 5 november 2022, 3 december 2022, 14 januari 2023 (examen) en 11 februari 2023 (diploma).

Start 9 mei 2022 (maandaggroep) RT21 - Trainer Mary

Alle data: Maandag 9 mei 2022, 30 mei 2022, 27 juni 2022, 5 september 2022, 3 oktober 2022, 31 oktober 2022, 28 november 2022, 19 december 2022, 9 januari 2023 (examen), 6 februari 2023 (diploma)

Als je op de "ik ben erbij" button klikt, ga je naar de winkelmand. Als je kiest voor termijnbetaling, betaal je direct de eerste termijn  via iDeal en daarmee is jouw plaats gereserveerd. De incasso start de volgende maand. Dit het laatste jaar is om je studiekosten af te trekken, als je graag alles dit jaar wilt betalen om te profiteren van de maximale belastingbijdrage kies dan betaling in 1 keer.

Start 27 januari 2022 (donderdaggroep) RT19 - Trainer Mary

Alle data: Donderdag 27 januari 2022, 24 februari 2022, 24 maart 2022, 21 april 2022, 19 mei 2022, 23 juni 2022, 8 september 2022, 6 oktober 2022, 3 november 2022 (examen), 1 december 2022 (diploma)

Start 15 oktober 2021 (vrijdaggroep) RT17 - Trainer Jelske

Alle data: Vrijdag 15 oktober 2021, 12 november 2021, 17 december 2021, 21 januari 2022, 18 februari 2022, 18 maart 2022, 22 april 2022, 20 mei 2022, 24 juni 2022 (examen), 8 juli 2022 (diploma).

Start 27 september 2021 (maandaggroep) RT18 - Trainer Mary

Alle data: 27 september 2021, 1 november 2021, 29 november 2021, 20 december 2021, 17 januari 2022, 14 februari 2022, 14 maart 2022, 11 april 2022, 16 mei 2022 (examen), 13 juni 2022.

Start 10 september 2021 (vrijdaggroep) RT15 - Trainer Patricia 

Alle data: 10 september 2021, 8 oktober 2021, 5 november 2021, 3 december 2021, 14 januari 2022, 11 februari 2022, 11 maart 2022, 8 april 2022, 13 mei 2022 (examen), 10 juni 2022.

Start 16 september 2021 (donderdaggroep) RT16 - Trainer Mary 

Alle data: 16 september 2021, 14 oktober 2021, 11 november 2021, 16 december 2021, 13 januari 2022, 10 februari 2022, 10 maart 2022, 14 april 2022, 12 mei 2022 (examen), 16 juni 2022.

Start 15 maart 2021 (maandaggroep) RT14 - Trainer Mary 

Alle data: 15 maart 2021, 19 april 2021, 17 mei 2021, 21 juni 2021, 13 september 2021, 11 oktober 2021, 8 november 2021, 6 december 2021, 10 januari 2022 (examen), 7 februari 2022.

Wil je eerst nog wat meer informatie ontvangen, vul dan je gegevens hieronder in!

Groepsgrootte

Succesvol in Balans werkt met kleine groepen van 8 personen, zodat er volop ruimte is voor individuele aandacht en daarmee persoonlijke coaching en groei. 

Toelatingscriteria

Reiki is de basis van de opleiding. Daarom vragen wij als voorbereiding op de opleiding de Reiki 1 graad en Reiki 2 graad (volgens het Usui systeem). Als je deze al hebt behaald, dan kun je direct aanmelden voor de opleiding. Als je deze nog niet hebt behaald, mail ons dan voor de mogelijkheden! We doen je dan een voorstel qua data en mogelijkheden.

Deze opleiding is geclassificeerd als HBO praktijkonderwijs. Om in te stromen is het belangrijk dat je in staat bent in (redelijk) correct Nederlands reflectieverslagen te schrijven en de boeken van de verplichte boekenlijst te lezen. De meeste deelnemers hebben als vooropleiding MAVO, MBO, HAVO en/of HBO gevolgd. Als je twijfelt over het niveau, neem dan even contact op! 

Gedurende de opleiding is het belangrijk dat je jouw huiswerk digitaal in kunt leveren en je beschikking hebt over een computer met het programma Word. 

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Investering en bonussen

De investering voor deze opleiding is EUR 1.950,-
Je mag in 1 keer betalen of in 12 termijnen van 175 Euro.
 

Bij betaling in termijnen betaal je direct 175 Euro via iDeal en de overige 11 termijnen worden via automatische incasso voldaan (startend de maand na aanmelding). 

Deze opleiding is vrij gesteld van BTW.

Inbegrepen bij de opleiding 

 • 10 live lessen in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht
 • Tijdens de eerste opleidingsdag ontvang je het complete gedrukte cursusboek. Zo kun je thuis de lesstof voorbereiden, het geleerde nalezen zo vaak je wilt en je verder verdiepen in de stof.
 • Heerlijke lunch tijdens elke lesdag en tussendoor thee en versnaperingen
 • Je ontvangt toegang tot de video's van alle lessen, waarin je de theorie thuis, zo vaak je wilt, terug kunt kijken
 • Aan het einde van de opleiding ontvang je het diploma Reiki Therapeut*. 

Bonus 1 & 2 : 
Je ontvangt de afstandsinwijdingen Purple Reiki en Licht Reiki, ter waarde van 50 Euro.

Bonus 3 : 
Je krijgt direct na aanmelding toegang tot de online leeromgeving waar aanvullende informatie beschikbaar is. Je ontvangt toegang tot de online lessen "De magie van energie" met Ho’oponopono, EFT, MIR methode, Maya wijsheid en meditaties/visualisaties, ter waarde van 99 euro.

* Voor het ontvangen van het Reiki Therapeut diploma voldoe je aan de voorwaarden: minimaal 90% van de lessen aanwezig, reflectieverslagen, theorietoets en eindtoets minimaal een 5,5. 

Mogelijke vervolgopleidingen

Met Reiki 3A word je Reiki Master en bereik je de maximale Reiki kracht. Dit is een heel waardevolle aanvulling voor de Reiki Therapeut.

Na Reiki 3A kun je ook Reiki 3B volgen. Met Reiki 3B word je Reiki Trainer en mag je zelf cursussen geven (zie hieronder)

De Lichaam Reset Methode is een 5D verdiepingscursus voor therapeuten. Je krijgt toegang tot de modernste transformerende healing energie van 2021. Je leert healen volledig afgestemd op de vijfde dimensie. 

Mag ik ook Reiki cursussen geven?

Je mag alleen Reiki cursussen geven, als je de opleiding tot Reiki Trainer hebt afgerond. Met Reiki 3A word je Reiki Master met Reiki 3B word je Reiki Trainer.  

Van een Reiki trainer wordt een spirituele ontwikkeling en ruime ervaring verwacht om cursisten op de juiste manier te kunnen begeleiden. De opleiding tot Reiki therapeut is de perfecte voorbereiding op de opleiding tot Reiki trainer.

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op zowel de opleiding Reiki Therapeut als ook de opleiding tot Reiki Trainer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de opleiding tot Reiki therapeut, mail mij dan op sandra@succesvolinbalans.nl of vraag het informatiepakket aan:

Reiki 1-2-3 cursus is onderdeel van Succesvol in Balans

Wij zijn aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.
Ook zijn we geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).

Er zijn een aantal wettelijke regels voor het starten van een praktijk waar je rekening mee zult moeten houden.

Module 8: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 9: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Module 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Oefendag 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 3: afstemmen op andere frequenties
Verandering is geluidtrillingen en geurfrequenties kunnen enorm bijdragen aan transformatie. Deze dag ga je voelen wat een auraspray voor je kan doen én ga je ervaren hoe klankschalen een Reiki behandeling kunnen ondersteunen. 

Oefendag 4: ki kracht
Deze dag geef ik je een workshop ki kracht, zodat je jouw ki kracht ontdekt. Het is immers ReiKI
Tijdens het middagprogramma kun je gaan ervaren hoe het is om Reiki te geven vanuit jouw ki kracht.

Oefendag 5: edelstenen
Je leert deze dag over het inzetten van edelstenen tijdens een reiki behandeling. Ook gaan we voelen en ervaren hoe het is om met chakra stenen te werken tijdens een reiki behandeling.

Oefendag 6: de aura
Deze dag leer je de aura voelen, begrijpen en behandelen. Kun je verschil voelen tussen een reiki behandeling op het lichaam en een behandeling in de aura? Vandaag ga je het ervaren!

klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Toelatingscriteria:

 • Vereiste minimum vooropleiding: MAVO-niveau. 
 • Aanbevolen: MBO/HBO-denkniveau
 • Als je Reiki 1 en 2 al gevolgd hebt, toon je dit aan met een certificaat
 • Als je Reiki 1 en 2 elders hebt gevolgd dan volgt een toelatingsgesprek met Sandra van Lenthe (eigenaresse en Reiki trainer bij Succesvol in Balans)
De opleiding is vrij gesteld van BTW.

Inbegrepen bij de opleiding 

Op elke opleidingsdag ontvang je een cursusboek. Zo kun je thuis ook nog het geleerde nalezen en verder verdiepen in de stof.

Aan het einde van de opleiding ontvang je het diploma Reiki Therapeut. 

Alle lesdagen zijn inclusief lunch, thee en versnaperingen. 

Het maakt niet uit in welke volgorde je de dagen volgt. Zodra je alle opleidingsdagen gevolgd hebt, ontvang je van mij het certificaat Reiki therapeut.


Tijdens deze dag leer ik je nieuwe methodieken zoals het voelen van aura's, het werken met remedies, edelstenen of orakelkaarten. Elke oefendag kies ik een onderwerp dat aansluit bij de groep. 

Deze dag is zeer waardevol voor iedereen die Reiki echt in zijn leven wil integreren.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht en coaching tijdens deze bijzondere dag.

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl