Lichaam Reset Methode – Reiki 1-2-3 cursus

Lichaam Reset Methode

Verdieping voor therapeuten - 5D healing

Deze module is ultieme 5D verdieping voor therapeuten die ervaring hebben met energiewerk.

Lichaam Reset Methode 

Met de Lichaam Reset Methode krijg jij toegang tot de modernste transformerende energie van deze tijd. Jij leert een energie volledig afgestemd op de vijfde dimensie. Daarmee kun je echt een verschil gaan maken in de wereld. 

De basis van deze prachtige methode is het verhogen van jouw trilling door de ademhaling en bewustzijn. Deze verhoogde trilling samen met intentie zorgen ervoor dat je met je handen rust, ruimte en ontspanning kunt creëren.

In de loop van ons leven maken we van alles mee waardoor ons lichaam niet meer in de oorspronkelijk staat van zijn is.  Dit kan zowel fysiek als emotioneel ongemak geven.

Ik heb persoonlijk inwijdingen, instructie en boodschappen ontvangen vanuit de bron om deze unieke  methode te gaan verspreiden. Voor mij voelt deze Lichaam Reset Methode uniek en transformerend. 

Ik werk vanuit de Kundalini Energie, de Moeder Aarde energie, de energie van Maria Magdalena. Ik geef je een initiatie waarmee je verbinding kunt maken met de regenboogslang die uit de baarmoeder van Moeder Aarde komt. De kracht van de regenboogslang kan balans brengen voor de gehele mensheid.

Ik leer je ook om verbinding te maken met de Adelaar, het hoogste totemdier naar groei en verlichting.

Als je dit combineert met het verhogen van jouw trilling door je ademhaling en bewustzijn dan kun je met lichte aanraking van jouw handen botten en wervels uitnodigen terug te schuiven naar hun oorspronkelijke stand.

Je nodigt het lichaam uit om balans te creëren in onder andere hoofd, nek, schouders, ruggengraat en heupen. 

Door dit te combineren met zielsverbinding healing (het sterker verbinden van de ziel en het fysieke lichaam) kunnen ook klachten als slecht slapen, spanningen, emoties, moeheid, verminderd worden. 

Deze methode ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam en kan verlichting brengen bij:

 • Spanning in het hoofd
 • Spanning in de nek
 • Spanning in schouders
 • Spanning in de rug
 • Pijnlijke heupen
 • Pijnlijke knieën 
 • Pijnlijke enkels
 • Pijnlijke voeten
 • Spanningen
 • Rusteloosheid
 • Slecht slapen
 • Emotioneel ongemak
 • Gebrek aan focus
 • Angstige gevoelens

Inhoud van de cursus

De Lichaam Reset Methode is vanaf 2023 onderdeel van het tweede jaar, de opleiding tot Energetisch Therapeut.

Deze module bestaat uit 5 lesdagen. De lesdagen bestaan uit het overdragen van kennis en oefenen op medestudenten. Er is een prettige balans tussen theorie en praktijk. Je leert:

 • Werken vanuit de Kundalini energie en verbinden met Moeder Aarde en de regenboogslang
 • Verbinding maken met de Adelaar, het hoogste totemdier voor groei naar verlichting
 • Ademhaling en bewustzijn technieken om jouw trilling te verhogen
 • Door lichte aanraking het lichaam uitnodigen in balans te komen
 • Verlichting brengen bij lichamelijke en emotionele klachten 
 • Vrijwel iedereen heeft in meer of mindere mate het middenrif vast zitten, waardoor je niet helemaal naar onder in de buik kunt ademen. Sommige mensen hebben het middenrif zó vast zitten dat ze niet eens in de buik kunnen ademen! Er is een simpele techniek waarmee je in de meeste gevallen het middenrif snel los maakt.
 • Behandelen van de voeten voor een stevige basis. 
 • Twee triggerpoints / handposities om spanning in de schouders te verminderen.
 • De verbinding tussen ziel en lichaam herstellen, dan wel sterker maken, waardoor je meer in je lichaam komt en je intuïtie versterkt. Het zorgt voor grote spirituele groei. Meer bewustzijn, meer zelfvertrouwen worden vaak teruggekoppeld. 

Toelatingscriteria

 • Reiki Therapeut Opleiding bij Succesvol in Balans
 • OF een holistische / energetische opleiding elders die minimaal 1 jaar geduurd heeft.
 • OF Reiki Master en minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als therapeut
 • Kundalini Reiki (dit kan ook via afstandinwijding)

Deze cursus leert je verrassend mooie en snelle technieken. Om ook echt de diepte in te kunnen gaan is een stevige basis in energiewerk nodig. Dan kun je verbazingwekkende resultaten ervaren bij je cliënten en bij jezelf! 

Studiebelasting

Deze module is vanaf 2023 uitsluitend te volgen als onderdeel van de Energetisch Therapeut Opleiding (2e jaar). 

Naast de 5 opleidingsdagen van blok 1 - Lichaam Reset Methode, is het belangrijk om tussen de lesdagen door thuis (op je omgeving en jezelf) te oefenen, zo zul je de grootst mogelijke groei zien! 

Deze verdiepingscursus heeft een verplichte literatuur lijst (volgt), theorietoets en praktijkexamen. 

Data, duur en investering

Groepsgrootte
Succesvol in Balans werkt met kleine groepen van maximaal 8 personen, zodat er volop ruimte is voor individuele aandacht en daarmee persoonlijke coaching en groei. 

Inbegrepen bij blok 1 - Lichaam Reset Methode : 

 • 5 Live lessen in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht
 • Tijdens de eerste cursusdag ontvang je het complete gedrukte cursusboek. Zo kun je thuis de lesstof voorbereiden, het geleerde nalezen zo vaak je wilt en je verder verdiepen in de stof.
 • Heerlijke lunch tijdens elke lesdag en gedurende de dag thee en versnaperingen.
 • Je ontvangt toegang tot een video om de zielsverbinding healing thuis voort te kunnen zetten en opnames van de meditaties.

Certificering

Je ontvangt na het voltooien van de twee blokken (Lichaam Reset Methode en Regressie en reïncarnatie therapie) een diploma Energetisch Therapeut.

Investering

Volgt.

Deze cursus is vrij gesteld van BTW.

Tot de zomer van 2022 was deze cursus los te boeken. Vanaf 2023 is deze cursus alleen nog te boeken als tweede jaar na de Reiki Therapeut Opleiding.

Start 8 februari 2022 (dinsdaggroep) 
Alle data: 8 februari, 8 maart, 5 april, 10 mei en 7 juni 2022.

Start 7 september 2021 (dinsdaggroep) - VOL
Alle data: 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december 2021 en 11 januari 2022.

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op alle opleidingen en cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Onderdeel van de Algemene Voorwaarden is de Privacy Statement. Voor beide opleidingen is er een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de opleiding tot Reiki therapeut, mail mij dan op sandra@succesvolinbalans.nl of vraag het informatiepakket aan:

Reiki 1-2-3 cursus is onderdeel van Succesvol in Balans

Succesvol in Balans is aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.
Wij zijn geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)

* Disclaimer: hoewel veel mensen fysieke, emotionele en/of spirituele heling ervaring na een Lichaam Reset Methode behandeling, kan hiervoor geen garantie worden gegeven. Lichaam Reset Methode is een aanvulling op en géén vervanging van reguliere medische zorg. Raadpleeg bij twijfel altijd een dokter bij fysieke klachten.

Er zijn een aantal wettelijke regels voor het starten van een praktijk waar je rekening mee zult moeten houden.

Module 8: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 9: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Module 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Module 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 1: ontwikkelen van intuïtie. 
We gaan deze dag intuïtief orakelkaart lezen en ik leer je  intuïtief werken met remedies en deze in te zetten bij een Reiki behandeling. Zowel in de ochtend als in de middag geef en ontvang je een Reiki behandeling. 

Oefendag 2: vertrouwen. 
We gaan deze dag pendelen én ik leer je over chakra's. Deze twee gaan we combineren door de chakra's uit te pendelen en vervolgens Reiki te geven aan de chakra's. Een hele bijzondere en waardevolle dag!

Oefendag 3: afstemmen op andere frequenties
Verandering is geluidtrillingen en geurfrequenties kunnen enorm bijdragen aan transformatie. Deze dag ga je voelen wat een auraspray voor je kan doen én ga je ervaren hoe klankschalen een Reiki behandeling kunnen ondersteunen. 

Oefendag 4: ki kracht
Deze dag geef ik je een workshop ki kracht, zodat je jouw ki kracht ontdekt. Het is immers ReiKI
Tijdens het middagprogramma kun je gaan ervaren hoe het is om Reiki te geven vanuit jouw ki kracht.

Oefendag 5: edelstenen
Je leert deze dag over het inzetten van edelstenen tijdens een reiki behandeling. Ook gaan we voelen en ervaren hoe het is om met chakra stenen te werken tijdens een reiki behandeling.

Oefendag 6: de aura
Deze dag leer je de aura voelen, begrijpen en behandelen. Kun je verschil voelen tussen een reiki behandeling op het lichaam en een behandeling in de aura? Vandaag ga je het ervaren!

klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Jouw intuïtie zal nog verder versterken en je komt nog meer in contact met wie je werkelijk bent. Je zal een nog sterkere bewustzijnsontwikkeling doormaken en nog meer liefde en zachtheid ervaren dan bij de Reiki 1.


Toelatingscriteria:

 • Vereiste minimum vooropleiding: MAVO-niveau. 
 • Aanbevolen: MBO/HBO-denkniveau
 • Als je Reiki 1 en 2 al gevolgd hebt, toon je dit aan met een certificaat
 • Als je Reiki 1 en 2 elders hebt gevolgd dan volgt een toelatingsgesprek met Sandra van Lenthe (eigenaresse en Reiki trainer bij Succesvol in Balans)
De opleiding is vrij gesteld van BTW.

Inbegrepen bij de opleiding 

Op elke opleidingsdag ontvang je een cursusboek. Zo kun je thuis ook nog het geleerde nalezen en verder verdiepen in de stof.

Aan het einde van de opleiding ontvang je het diploma Reiki Therapeut. 

Alle lesdagen zijn inclusief lunch, thee en versnaperingen. 

Het maakt niet uit in welke volgorde je de dagen volgt. Zodra je alle opleidingsdagen gevolgd hebt, ontvang je van mij het certificaat Reiki therapeut.


Tijdens deze dag leer ik je nieuwe methodieken zoals het voelen van aura's, het werken met remedies, edelstenen of orakelkaarten. Elke oefendag kies ik een onderwerp dat aansluit bij de groep. 

Deze dag is zeer waardevol voor iedereen die Reiki echt in zijn leven wil integreren.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht en coaching tijdens deze bijzondere dag.

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl