Access Bars® – Reiki 1-2-3 cursus

Access Bars® Cursus

Auteursrecht: <a href="https://nl.123rf.com/profile_nikkized">nikkized / 123RF Stockfoto</a>

Access Bars is het resetten van het lichaam, zodat er rust, ruimte en ontspanning ontstaat. Dit resetten gebeurt op een hele zachte manier, namelijk door de vingertoppen op specifieke punten (de bars genoemd) op het hoofd te plaatsen. 

Er zijn 32 punten op het hoofd die verbonden zijn met energiebanen in het lichaam. Door je vingers op zo’n energiebaan op het hoofd te plaatsen, ontstaat er ontlading en wordt er ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. 

Die 32 punten zijn elk verbonden met een specifieke energiebaan en de daarbij behorende overtuigingen en ervaringen in het lichaam over geld, gezondheid, controle, communicatie, vreugde, verdriet, creativiteit enzovoort. 

Het aanraken van de bars op je hoofd is als het indrukken van ALT-CTRL-Delete op jouw computer. Je wist oude overtuigingen, pijn en verdriet in je brein. Er ontstaat ruimte. 

Een Bars behandeling duurt tussen de 60 en 90 minuten en zorgt voor ontspanning. In het slechtste geval voelt het als een fijne massage, in het beste geval verandert jouw leven door alle rust en ruimte die ontstaat.

Access Bars is onderdeel van Access Consciousness®

De grondleggers van Access Consciousness zijn Gary Douglas en Dain Heer. 

Minder oordelen, meer bewustzijn. Dat is de kern van hun visie. Iedereen is uniek en je mag in je volledige kracht gaan staan. Als je jouw bewustzijn verhoogt, dan verandert de wereld om jou heen ook en draag je bij aan het transformeren van de aarde naar meer eenheid en bewustzijn. 

De Access Bars zijn een onderdeel van Access Consciousness. 

Ik ben Sandra van Lenthe, het gezicht achter Succesvol in Balans.

Naast echtgenote en moeder van drie fantastische kinderen, ben ik Rust in je hoofd coach, Mindset expert en Reiki Trainer.

In 2014 zocht ik "iets", ik wist ook niet precies wat. Iets om persoonlijk te ontwikkelen, iets om te groeien als persoon, ik was op zoek naar meer rust in mijzelf. Ik bezocht websites in het hele land tot ik bij een Reiki 1 cursus uit kwam. 

Ik voelde dat ik daarbij moest zijn. En gelijk kwamen de twijfels "wat als ik het niet kan?", "wat als ik de enige ben in de groep die niets voelt?". Grappig genoeg bleek iedereen met die twijfels te zitten.

Het was de start van een magische reis. Ja, ik kwam regelmatig mijzelf tegen, met oude patronen en oude pijnen. Maar elke keer dat ik iets ouds opruimde met Reiki, voelde ik mij daarna zo veel lichter en fijner.

Ik zit zo veel beter in mijn vel, ik weet nu precies wie ik ben en wat ik wil. Als mijn kinderen ergens pijn hebben, vragen ze of ik mijn handen er even op willen leggen. Want ze weten dat het werkt, ze voelen dat het werkt. Jij kunt dat ook!

Ik ben zó enthousiast over Reiki dat ik het hele traject tot en met Reiki Trainer heb doorlopen. En ik ben zó trots dat ik dit over mag dragen, dan ik jou in mag wijden in Reiki. 

Stap er, net als ik toen gedaan heb, open in en laat je verrassen. Ik help je om het vertrouwen te ontwikkelen dat jij met Reiki aan de slag kunt. Je leven zal echt alleen maar mooier worden.

Mijn ervaring

In mijn naaste omgeving heb ik echt levens zien transformeren dankzij Access Bars! Voor mijzelf geeft het ook zo veel rust en ruimte om de bars te laten stromen.
Ik had een aantal mensen ontmoet die veel met Access Bars werkten en 1 ding viel mij op: ze zijn allemaal zo mooi, zacht en open. Het zijn super fijne mensen om bij te zijn. Ik voelde “dit wil ik ook!”. Na mijn eerste Bars cursus was ik volledig overtuigd: dit zou iedereen moeten leren!

Sandra van Lenthe
Access Bars Facilitator

Access Bars & Reiki

Access Bars en Reiki zijn beiden energie vormen. In de ideale situatie beheers je beide technieken. Het is namelijk niet het één of het ander, ze vullen elkaar aan. Je kunt ze alleen niet tegelijk laten stromen. 

Bij Reiki geef je namelijk universele energie door voor heling en groei. De energie activeert je lichaam en zorgt voor het verdwijnen van lichamelijke klachten, het helen van emotionele klachten en spirituele groei. 

Access Bars reset je lichaam op een hele zachte en toch intense manier. Via de vingertoppen trek je als het ware de energie uit het lichaam en laat je via jou los. Het mooie neveneffect is dat je zelf ook heelt als je Bars geeft. 

Reiki gaat verder dan de 32 banen en komt in alle hoeken van het lichaam. Reiki kun je ook gedurende 5 minuten geven, dat kan bij Access niet. Access Bars is daarentegen veel krachtiger in het resetten van oude overtuigingen en los laten van patronen.

Tijdens een Reiki sessie gebruik ik ook de clearing statements die je leert tijdens de Access Bars cursus. Dit is een super mooie en krachtige aanvulling op een Reiki behandeling. 

Zoals je leest, beiden technieken zijn uniek en prachtig. Ik gebruik beiden heel erg graag en gebruik mijn intuïtie wat op dat moment het meest passend en helpend is. Als je deze beiden technieken beheerst dan heb je echt magie in handen! 

Dus als je twijfelt welke cursus je eerst zult volgen: volg je intuïtie. Je maakt altijd een goede keuze, beide technieken zijn meer dan de moeite waard en zullen je leven enorm verrijken. 

Access Bars ondersteunt onder andere:

 • Rust en ruimte in je hoofd
 • Beter slapen en meer innerlijke rust
 • Meer energie
 • Vanuit je kern en intuïtie durven leven
 • Meer zelfvertrouwen

De techniek is voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen, geschikt. 

Access Bars Cursus

Ik geloof in mensen zelfredzaam maken en deze methode is daar super geschikt voor, het is namelijk in 1 dag te leren!

Na deze dag kun je:

 • Jouw eigen bars laten stromen
 • Anderen behandelen (gratis of tegen vergoeding) 
 • Je krijgt toegang tot een Swap groep, waarbij je met gelijkgestemden een bars behandeling gratis uit kunt wisselen (je geeft een behandeling en ontvangt een behandeling)

Het programma van een 1-daagse Access Bars cursus:

 • Je ontvangt het Access Bars handboek en instructie en uitleg
 • Je ontvangt een gelamineerde kaart van de 32 bars op het hoofd
 • Je geeft 2 keer een Bars behandeling
 • Je ontvangt 2 keer een Bars behandeling
 • Je leert werken met een aantal aanvullende technieken, waaronder clearings 

Je ziet een filmpje gemaakt door de grondleggers van Access Bars

 • Je ontvangt aan het einde van de dag het officiële Access Bars Practitioner certificaat
 • Een heerlijke lunch is inbegrepen
 • Thee, water en versnaperingen (zoet en zout) zijn inbegrepen
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Data:

zaterdag 29 januari 2022 - trainers: Sandra en Julia Van Lenthe
Let op: Er is nog 1 (volwassen) plaats vrij, dat betekent dat er geen gratis kinderplaats meer is voor deze datum.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?
Stuur dan een email naar sandra@succesvolinbalans.nl

Investering

Access Bars hanteert wereldwijd een vastgestelde prijs. Dit heeft het grote voordeel dat er niet gestunt kan worden met de prijs.

De eerste keer dat je een Access Bars class volgt betaal je 300 Euro.
Kinderen t/m 15 jaar mogen GRATIS meekomen.
Tieners van 16 en 17 jaar krijgen 50% korting (en betalen 150 Euro).

Als je de Access Bars Class voor de tweede of derde keer volgt betaal je 150 Euro.

Nadat je drie classes, bij drie verschillende facilitators gevolgd hebt, mag je deze training zelf overdragen. Tijdens de class vertel ik je hier meer over.

LET OP: kinderen t/m 15 jaar mogen gratis deelnemen. Zij moeten WEL vermeld worden in de opmerkingen tijdens het afronden van de bestelling (bij stap 2 bestelnotities).
Er kan per betalende volwassene 1 kind t/m 15 jaar gratis deelnemen.
Vermeld de volledige naam (zoals deze op het certificaat mag komen) en de geboortedatum van het kind. 

* Als dit jouw tweede of derde class is, dan moet dit blijken uit de registratie bij Access Consiousness.
Elke Access Bars class deelnemer wordt geregistreerd bij Access Consiousness om de kwaliteit te waarborgen.

Locatie

De training wordt gegeven bij spiritueel opleidingscentrum Succesvol in Balans, aan de Voltastraat 27 in Zevenaar (Gelderland).

Het opleidingscentrum ligt vlak aan de snelweg A12 en is goed bereikbaar. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

De dag is van 09.30 tot 17.30 uur

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.
Ook ben ik geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Ervaringen van deelnemers die Reiki 1 bij Sandra gevolgd hebben:
Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten en de Vereniging Reiki Cirkel. 
Ook ben ik geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)

Succesvol in Balans - Voltastraat 27 - 6902 PT Zevenaar - Tel 06-14767756 - sandra@succesvolinbalans.nl